Κόσμος

Σουηδία: 12χρονο κορίτσι απειλήθηκε με βιασμό για "ρατσιστικές" αναφορές στα social media 

Ένα 12χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από μια συμμορία παιδιών που έριχναν πέτρες στο Gävle της Σουηδίας, αφού την κατηγόρησαν ότι έκανε ρατσιστικές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Την απείλησαν επίσης με βιασμό.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η Tuvaliee Wall, 12 ετών, προχωρούσε προς ένα κέντρο αναψυχής στη γειτονιά Sätra του Gävle με μια φίλη το βράδυ της Δευτέρας όταν αντιμετώπισαν μια συμμορία περίπου δέκα παιδιών. Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι όλα τα παιδιά της συμμορίας ήταν κάτω των 12 ετών, σύμφωνα με την Expressen. Κατηγόρησαν την Tuvaliee ότι δημοσίευσε ρατσιστικά σχόλια στην εφαρμογή TikTok. Αρνήθηκε την κατηγορία, κάτι που εξόργισε την συμμορία.

Η Tuvaliee και η φίλη της πήγαν στο κέντρο αναψυχής όπως είχαν προγραμματιστεί. Αλλά όταν επέστρεφαν στο σπίτι αργότερα εκείνο το βράδυ, η ίδια συμμορία τις βρήκε ξανά. Αφού τις ακολούθησαν άρχισαν να τους ρίχνουν πέτρες και να φωνάζουν «πόρνη» στην Tuvaliee. Φώναξαν επίσης ότι θα βιάσουν τόσο αυτήν όσο και τη μητέρα της.

Η Tuvaliee ζήτησε από τη συμμορία να σταματήσει, αλλά η βία κλιμακώθηκε. Κλώτησαν την Tuvaliee στην πλάτη κι εκείνη ανήσυχη κάλεσε τη μητέρα της, την Emma Wall, και ζήτησε βοήθεια. Η μητέρα της έσπευσε στο σημείο.

Ένας περαστικός έβγαλε φωτογραφίες της επίθεσης και τις έδωσε στην Tuvaliee, έτσι ώστε να μπορούσε να αναγνωρίσει τους δράστες. Οι φωτογραφίες αργότερα παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Η Emma Wall λέει ότι αναγνώρισαν ένα από τα παιδιά στις φωτογραφίες ως ένα που παρενοχλούσε την κόρη της για αρκετά χρόνια και είπε ότι είχε επικοινωνήσει με τις κοινωνικές υπηρεσίες σχετικά με αυτό όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ενώ το παιδί είχε θέσει απειλές και προσβλητικά λόγια στην κόρη της στο παρελθόν, η Έμμα είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη σωματική βία.

Η αστυνομία του Gävle επιβεβαίωσε ότι είχαν λάβει καταγγελία σχετικά με το περιστατικό, αλλά ότι δεδομένης της νέας ηλικίας των υπόπτων, η υπόθεση θα αντιμετωπιστεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Το Sätra είναι μια περιοχή που είναι γνωστή για προβλήματα με την εγκληματικότητα των μεταναστών.

Νωρίτερα φέτος, η Camilla Ulén, ιερέας στο Gävle, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε Αφγανό να δραπετεύσει από ένα κέντρο κράτησης σε μια βαλίτσα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ