εστιατόριο με κούκλες
Κόσμος

Γερμανία: Συντροφιά με κούκλες τρώνε σε εστιατόριο για να μην νιώθουν μοναξιά

Εστιατόρια σε διάφορες χώρες επιστρατεύονται διάφορες λύσεις για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, κάποιες αρκετά ευρηματικές, άλλες περισσότερο εξεζητημένες και περίεργες. Ένα εστιατόριο στη Γερμανία επιστράτευσε πλαστικές κούκλες βιτρίνας για να κρατούν… συντροφιά στους πελάτες.

Συνολικά έξι καλεσμένοι «δειπνούν» μόνιμα στο εστιατόριο: η Κόνι Κορόνα, ο όμορφος Γιένς, η Χάνελορ, ο Ουμπέρτους, ο Αμαντέους, καθώς και μία εκπαιδευτική κούκλα για πρώτες βοήθειες, η Μπρίτα, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από κούκλες βιτρίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουλρίκε Χάασε, ο σύντροφός της και δύο φίλοι σκέφτηκαν την ιδέα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στην ταράτσα, εμπνευσμένοι εν μέρει από το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου κομμάτια χαρτονιού σε σχήμα ανθρώπων τοποθετήθηκαν σε γήπεδα για να αντικαταστήσουν τους οπαδούς.

Η γυναίκα στη συνέχεια δανείστηκε κούκλες βιτρίνας και κούκλες ΚΑΡ.Π.Α. για να τοποθετήσει στα τραπέζια.

Η επιχείρηση της Χάασε απασχολεί 25 υπαλλήλους.

Αντιστάθμισαν τις οικονομικές συνέπειες του lockdown λόγω του κορονοϊού με μια υπηρεσία παράδοσης με αυτοκίνητο και μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά το εστιατόριό τους στις 11 Μαΐου, όταν το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας επέτρεψε τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η τήρηση ασφαλούς απόστασης (δύο μέτρων) μεταξύ των τραπεζιών, καθόλου διακοσμήσεις χώρου ή αλατιέρες και πιπεριέρες στα τραπέζια, καθώς και χρονικό περιθώριο παραμονής για τους πελάτες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ