Παγκόσμια κυβέρνηση
Κόσμος

O κορωνοϊός οδηγεί σε κατάλυση δημοκρατίας και ατομικής ελευθερίας

Ο κορωνοϊός οδηγεί σε κατάλυση της δημοκρατίας και της ατομικής ελευθερίας καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται ξεκάθαρα οδηγούν σε περιορισμό της δημοκρατίας και σχεδόν σε εξαφάνιση της ατομικής ελευθερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη πολλές χώρες ετοιμάζουν ακόμη και τον στρατό για να ελέγξει την κατάσταση.


Την ίδια στιγμή το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από το Κογκρέσο να δοθεί η δυνατότητα σε δικαστές προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους επ’ αόριστον χωρίς δίκη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Politico.


Ωστόσο οι επικρίσεις είναι πολλές ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι ο πρόεδρος Trump θα χρησιμοποιήσει μια στιγμή κρίσης για να υιοθετήσει αμφιλεγόμενες αλλαγές πολιτικής.


Ήδη η πανδημία χρησιμοποιείται ως λόγο αύξησης των συνοριακών περιορισμών και περιορισμού των αιτήσεων ασύλου.
Έχει επίσης πιέσει για περαιτέρω φορολογικές μειώσεις καθώς η οικονομία βυθίζεται.


Στο πλαίσιο των αιτημάτων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρότεινε στο Κογκρέσο να δώσει στον γενικό εισαγγελέα τη δυνατότητα να ζητήσει από οποιονδήποτε επικεφαλής δικαστή οποιουδήποτε περιφερειακού δικαστηρίου να παύσει τη δικαστική διαδικασία «κάθε φορά που το περιφερειακό δικαστήριο είναι πλήρως ή εν μέρει κλειστό λόγω οιασδήποτε φυσικής καταστροφής ή άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ομοίως, αυτοί οι ανώτατοι δικαστές θα έχουν ευρεία εξουσία να διακόπτουν τις δικαστικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών.
Επιπλέον, ρητά αναφέρεται ότι τα άτομα με COVID-19 δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.


Ο Trump δήλωσε πρόσφατα ότι η κρίση του κορωνοϊού αποτελεί εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Στο πλαίσιο αυτό πάλι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσπαθεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αλλάξει τους Ομοσπονδιακούς Κανόνες Ποινικής Δικονομίας για να επεκτείνει τη χρήση ακροάσεων τηλεδιάσκεψης και να επιτρέψει ορισμένες από αυτές τις ακροάσεις να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεση των κατηγορουμένων, σύμφωνα με σχέδιο νομοθετικού κειμένου.


Η τηλεδιάσκεψη μέσω βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταδίκη εναντίον του εναγομένου… τι θα γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η συγκατάθεση του κατηγορουμένου.

Αστυνομία


Haaretz: Το Ισραήλ εξετάζει πλήρη έλεγχο της ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοιούΤο Ισραήλ εξετάζει πλήρη έλεγχο της ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοϊού εξέλιξη που σίγουρα σοκάρει
Αυτή θα είναι η επόμενη εξέλιξη μετά την καραντίνα;


Το "ισραηλινό πρότυπο" θα είναι σύντομα η πραγματικότητα σε ολόκληρη τη Δύση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφού ο πρωθυπουργός Netanyahu ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αρχές θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τα συστήματα αντιτρομοκρατίας της χώρας για την καταπολέμηση του "αόρατου εχθρού" του Covid-19, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει πραγματικά να ελέγξει πλήρως την ελευθερία των πολιτών όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz.


Ο επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Ισραήλ παροτρύνει στην Υποεπιτροπή της Knesset (κοινοβούλιο Ισραήλ) ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ελεγχθούν πλήρως και να παρακολουθούνται επίσης πλήρως για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι φέρουν τον κορωνοϊό , να υπάρξει πλήρης παύση των προσωπικών ελευθεριών.


Οι ανησυχητικές παρατηρήσεις του επικεφαλής της δημόσιας υγείας προκάλεσαν την οργή των νομοθετών.
Η «παύση των προσωπικών ελευθεριών», δεν θα περιοριστεί σε μια απλή απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά σε μια συνολική απομόνωση αναφέρει η Haaretz:


Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας, προσπάθησαν να πείσουν τα μέλη των επιτροπών να δώσουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν «ειδικά τεχνολογικά μέσα» ώστε να απομονώσουν όσους νοσούν με πλήρη κατάργηση των ατομικών ελευθεριών.


Στο Ισραήλ υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις ωστόσο ο κίνδυνος είναι να ελεγχθούν οι ατομικές ελευθερίες με το πρόσχημα του κορωνοϊού.Roan Paul Institute: Να είστε δύσπιστοι με τις κυβερνήσεις, ο Covid 19 διευκολύνει τα σχέδια τουςΟι κυβερνήσεις αγαπούν τις κρίσεις, επειδή όταν οι άνθρωποι φοβούνται, είναι πιο πρόθυμοι να παραιτηθούν από τις ελευθερίες τους και δέχονται τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων άκριτα αναφέρει το Roan Paul Institute.
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί δέχτηκαν την σχεδόν πλήρη ισοπέδωση των πολιτικών ελευθεριών τους στον βωμό της ασφάλειας.


Είναι ειρωνικό να βλέπουμε τους ίδιους Δημοκρατικούς που προσπάθησαν να απειλήσουν τον Πρόεδρο Trump τον Φεβρουάριο για κατάχρηση εξουσίας να δέχονται… ο  Trump να διαθέτει περισσότερη εξουσία στο όνομα της καταπολέμησης ενός ιού που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει λιγότερους από 100 Αμερικανούς.


Ο Πρόεδρος Trump, δηλώνοντας μια έκτακτη κατάσταση πανδημίας στις 13 Μαρτίου 2020, ισχυρίζεται τώρα ότι έχει την εξουσία να υποχρεώνει σε καραντίνα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και, όπως γράφει το Politico, δικαιούται να «σταματήσει και να κατασχέσει οποιοδήποτε αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο για να καταστρέψει τη μεταδοτική ασθένεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Μπορεί ακόμη και να καλέσει τον στρατό σε μια πόλη ή πολιτεία των ΗΠΑ ώστε να επιβάλλει την τάξη.
Οι κρατικές και τοπικές αυτοδιοικητικές οντότητες αγαπούν τον πανικό.


Ο δήμαρχος σε μια πόλη του Illinois, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που του επιτρέπει να απαγορεύει την πώληση όπλων και αλκοόλ αλλά και να διακόψει την ροή φυσικού αερίου, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιονδήποτε πολίτη.


Ο κυβερνήτης του Οχάιο απλώς επέβαλλε στους πολίτες να μην μπορούν να μετακινηθούν από την Πολιτεία.
Ο κύριος φόβος της διοίκησης Trump είναι χωρίς αμφιβολία Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Ασθενειών στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.


Ο Fauci χειραγωγεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξυπηρετώντας ψέματα για να προκαλέσει ακόμα περισσότερο πανικό.
Έχει καταθέσει στο Κογκρέσο ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τον κορωνοϊό είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από εκείνο της εποχικής γρίπης, μια εκτίμηση χωρίς επιστημονική βάση.


Στο Face the Nation, ο Fauci έκανε ό, τι ήταν δυνατό για να βλάψει ακόμη περισσότερο την ήδη καταρρέουσα αμερικανική οικονομία, δηλώνοντας αυτή τη στιγμή, προσωπικά, εγώ δεν θα πήγαινα σε εστιατόριο.
Πίεσε επίσης να τεθεί σε καραντίνα οι ΗΠΑ για 14 ημέρες.


Για ποιο σκοπό;


Ένας ιός που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει μόλις πάνω από 5.000 παγκοσμίως και λιγότερους από 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Αντίθετα, η φυματίωση, μια παλιά ασθένεια που δεν συζητήθηκε πολύ αυτές τις μέρες, σκότωσε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους το 2017.
Πού ήταν ο πανικός για την φυματίωση;


Ο βασικός σκοπός της τρομολαγνείας είναι να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια.


Ο στρατιωτικός νόμος που ονειρεύονται θα εγκλωβίσει τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, αντί να πηγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους ή στην παραλία όπου η ηλιοφάνεια και ο καθαρός αέρας θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του ιού.


Ο πανικός που προκαλείται από αυτούς τους φόβους είναι πιθανό να βοηθήσει στην εξάπλωση της νόσου, καθώς τα ογκώδη πλήθη σπεύδουν μαζικά στα super markets για το τελευταίο ρολό χαρτιού τουαλέτας.


Η τρέλα για τον κορωνοϊό δεν περιορίζεται μόνο στους πολιτικούς και την ιατρική κοινότητα.


Ο επικεφαλής του νεοσυντηρητικού Συμβουλίου του Ατλαντικού προέτρεψε το ΝΑΤΟ να εγκρίνει μια δήλωση του άρθρου 5 για τον πόλεμο κατά του ιού COVID-19!


Θα στείλουν drones για να καταστρέψουν αυτούς τους μικροσκοπικούς εχθρούς;


Αυτό δεν σημαίνει ότι η ασθένεια δεν είναι σοβαρή και πρέπει να την υποτιμήσουμε. Χωρίς αμφιβολία οι άνθρωποι θα πεθάνουν από τον κορωνοϊό.
Αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις για να περιορίσουν τον κίνδυνο.
Αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί.


Οι κυβερνήσεις υπερδιογκώνουν μια απειλή ως δικαιολογία για να περιορίσει όλο και περισσότερο τις ελευθερίες μας.
Όταν όμως τελειώσει η «απειλή», δεν θα επιστρέψουν τις ελευθερίες των κοινωνιών  πίσω.

bankingnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ