Πάπας
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πάπας ανέβαλε επ' αόριστο επίσκεψη στο Ιράκ λόγω ασφαλείας

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα επισκεφθεί το Ιράκ φέτος, όπως ήλπιζε να κάνει.

Αυτό ανακοίνωσε σε μια ομάδα επισκεπτών από το Ιράκ κατά τη διάρκεια του γενικού ακροατηρίου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου λέγοντας ότι το δυνητικά επικίνδυνο ταξίδι είχε αναβληθεί επ' αόριστον.

"Σε σας πολίτες του Ιράκ, λέω ότι είμαι πολύ κοντά σας. Είστε (σε) πεδίο μάχης. Υποφέρετε από τον πόλεμο, και από τη μία πλευρά και την άλλη », είπε.

«Προσεύχομαι για σας και προσεύχομαι για τη χώρα σας, όπου μια επίσκεψη από εμένα είχε προγραμματιστεί για το τρέχον έτος».

Ο Πάπας δήλωσε αρχικά τον Ιούνιο ότι ήθελε να επισκεφθεί το Ιράκ, τη γενέτειρα του βιβλικού πατριάρχη Αβραάμ, ο οποίος λατρεύεται από τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους, το 2020.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια σήμαιναν ότι το ταξίδι δεν ανακοινώθηκε ποτέ από το Βατικανό και οι προετοιμασίες δεν έφτασαν ποτέ σε επίσημο στάδιο.

Ο μικρός χριστιανικός πληθυσμός του Ιράκ, με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, υπέστη ιδιαίτερες δυσκολίες όταν το ISIS ήλεγχε μεγάλα τμήματα της χώρας.

Τον περασμένο μήνα, ο Πάπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ και οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η εθνική κυριαρχία της χώρας, μετά από επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν στο έδαφός της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ