Αλεξάντερ Βίνικ
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Υπό κράτηση ο Αλεξάντερ Βίνικ - Απορρίφθηκε η προσφυγή της υπεράσπισης

Το Εφετείο του Παρισιού, τη Δευτέρα, απέρριψε την προσφυγή της υπεράσπισης του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω κρυπτονομισμάτων, και αποφάσισε να τον κρατήσει υπό κράτηση.

Μετά την απόφαση, ένας από τους δικηγόρους του Βίνικ δήλωσε ότι η ομάδα υπεράσπισης θα ασκήσει νέα προσφυγή κατά της απόφασης για την κράτηση του Ρώσου κατηγορουμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο Ρώσος πρέσβης στο Παρίσι τόνισε πως στάλθηκε αίτηση από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας για έκδοση του Βίνικ στη χώρα, προς το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά μέχρι στιγμής «δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση».

Η υπόθεση Βίνικ

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως Mr Bitcoin, συνελήφθη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017 μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω κρυπτονομισμάτων.

Παρέμεινε κρατούμενος στην Ελλάδα για 30 μήνες, χωρίς δίκη ή καταδίκη, κάτι που είναι αντίθετο με το Σύνταγμα αφού ως ανώτατο όριο κράτησης ορίζονται οι 18 μήνες.

Τον Νοέμβριο του 2018 ξεκίνησε απεργία πείνας, η οποία διήρκεσε 88 ημέρες και επιβάρυνε σημαντικά την υγεία του.

Μετά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για έκδοσή του στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ, ο Αλεξάντερ Βίνικ ανακοίνωσε την εκ νέου έναρξη της απεργίας πείνας.

Αυτή τη στιγμή, ο «Mr Bitcoin» βρίσκεται υπό κράτηση στο Παρίσι, όπου εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές,  έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των γαλλικών εισαγγελικών αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...