μαδουρο
Κόσμος

Μαδούρο: Ο Γκουάιδο τελικά θα καταλήξει στην φυλακή

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο θα καταλήξει στη φυλακή μόλις το δικαστήριο το αποφασίσει, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήρε τον Γκουάιδο λέγοντας ότι: «η τυραννία του Μαδούρο θα τσακιστεί και θα σπάσει».

«Όταν ένα δικαστήριο εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Γκουάιδο, θα πάει στη φυλακή. Αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα έρθει», υπογράμμισε ο Μαδούρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έχει χαρακτηρίσει τον Γκουάιδο ως «μαριονέτα» των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για απόπειρα πραξικοπήματος, με στόχο την υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, έχουν σπεύσει να αναγνωρίσουν την εξουσία του Γκουάιδο, ενώ έχουν επιβάλλει σειρά κυρώσεων εις βάρος της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Οικονομική Πολιτική, οι κυρώσεις αυτές ευθύνονται για τουλάχιστον 40.000 θανάτους στη Βενεζουέλα από το 2017 έως το 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ