Μέρκελ, Ερντογάν
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Άγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τόσο για τη λιβυκή κρίση, όσο και για επιμέρους περιφερειακά ζητήματα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έστειλε νέο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, διαμηνύοντας  ότι «η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη, έως ότου αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο».

Επανέλαβε δε, ότι οι λαοί της Λιβύης και της Τουρκίας είναι «αδερφοί» και συνδέονται με δεσμούς, οι οποίοι μετρούν 500 χρόνια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα – πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά – σχετικά με τη Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου θα λάβει χώρα την Κυριακή, με τη συμμετοχή μιας σειρά ξένων ηγετών.

Στις εργασίες θα συμμετάσχουν τόσο ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ, όσο και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ