Κόσμος

Διαδηλώσεις στη Γαλλία: Πυροσβέστες αναγκάζουν σε οπισθοχώρηση αστυνομικούς! (βίντεο)

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη 5/12 στις κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Γαλλίας

Νέο κύμα κινητοποιήσεων είναι σε εξέλιξη στη Γαλλία εδώ και λίγες ημέρες, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν για το συνταξιοδοτικό.

Η συνδικαλιστική ένωση CGT ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη 5/12 στις κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Γαλλίας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών καταμέτρησε, από την πλευρά του, 806.000 διαδηλωτές.

Το σχέδιο Μακρόν, που έχει βγάλει τους Γάλους στον δρόμο, στοχεύει στην κατάργηση των ειδικών καθεστώτων και στη δημιουργία ενός καθολικού συνταξιοδοτικού συστήματος μέσω μοριοδότησης.

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει πυροσβέστες, οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, να μπαίνουν μπροστά από το υπόλοιπο πλήθος, να σηκώνουν τα χέρια τους στον αέρα και να αναγκάζουν σε οπισθοχώρηση τους αστυνομικούς.

https://www.facebook.com/Redfishstream/videos/435945197076733/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ