Κόσμος

Κοινή διακήρυξη ΝΑΤΟ με σφοδρή επίθεση σε Κίνα-Ρωσία - Έδωσαν ανταλλάγματα στην Τουρκία καθώς δεν άσκησε βέτο


Οι αρχηγοί των κρατών μελών του ΝΑΤΟ υιοθέτησαν κείμενο κοινού ανακοινωθέντος κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες. 

Η λιθουανική προεδρία ανακοίνωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να εγκρίνει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για τις βαλτικές χώρες και την Πολωνία.

Η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν σε μια κίνηση τακτικής όπως εκτιμάται από τον ίδιο, απειλούσε με βέτο τα αμυντικά σχέδια για τις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας. Αυτό δεν έγινε και έτσι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 16.30 ώρα Ελλάδος.

Το ζήτημα βέβαια είναι τι κέδρισε η Τουρκία. Η όλη υπόθεση μυρίζει ανταλλάγματα και σε λίγες ώρες θα μάθουμε τι έδωσε η Συμμαχία στον Ερντογάν.

Πάντως αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι γίνεται σφορή επίθεση σε Κίνα και Ρωσία από το ΝΑΤΟ, θυμίζοντας εποχές ψυχρού πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...