Κόσμος

Βερολίνο: Η Τουρκία απελαύνει Γερμανούς που φέρονται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον δέκα Γερμανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που θεωρείται ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, αναμένεται να απελαθούν αυτή την εβδομάδα από την Τουρκία, όπως έκανε γνωστό το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν λάβει πληροφορίες από την Τουρκία, σχετικά με την πρόθεσή της να απελάσει δέκα Γερμανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που φέρονται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, τονίζοντας πάντως ότι οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επαληθευτεί.

«Σήμερα, η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εκδώσει επτά (Γερμανούς) πολίτες στις 14 Νοεμβρίου. Δεν έχουμε καμία πληροφορία εάν είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Θα ελεγχθούν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Επίσης, σήμερα ενημερωθήκαμε για τα σχέδια της (Τουρκίας) να εκδώσει δύο Γερμανούς πολίτες στη Γερμανία στις 15 Νοεμβρίου», δήλωσε ο ίδιος σε ενημέρωση Τύπου.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι το Βερολίνο δεν γνωρίζει αν αυτά τα δέκα άτομα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης στη βόρειοανατολική Συρία ή παλαιότερα, από τις τουρκικές Αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία έχει επίσης πληροφορίες ότι έως είκοσι άτομα βρίσκονται στη διαδικασία απέλασης από την Τουρκία στη Γερμανία, αλλά η Άγκυρα δεν έχει προβεί ακόμη σχετική ενημέρωση.

Ακόμη, επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας της επιστροφής Γερμανών πολιτών, οι Αρχές της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσοδο, αλλά σημείωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την υπηκοότητα αυτών των ανθρώπων στη Γερμανία θα ελεγχθούν διεξοδικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ