Κόσμος

Έγγραφο-«βόμβα»: «Η Ρωσία θα βομβάρδιζε το “παλάτι” του Ερντογάν το 2015» - Η μυστική συνάντηση & το τελεσίγραφο Πούτιν


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Σε μία τρομερή αποκάλυψη προχώρησε το Nordic Monitor, του γνωστού δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Σύμφωνα με έγγραφο που παραθέτει ο εξόριστος και αντιφρονούντας Τούρκος δημοσιογράφος, η Ρωσία σχεδίαζε να τινάξει στον αέρα το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.

Το σχέδιο αυτό αποφασίστηκε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από τουρκικό F-16 το 2015.

Σύμφωνα με την ΜΙΤ, ρωσικά μαχητικά θα πετούσαν πάνω από το προεδρικό Μέγαρο και θα ισοπέδωναν όλο το κτίριο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, είχε καταγγραφεί η συνομιλία ενός Ρώσου στρατηγού, με έναν Σύριο αξιωματικό στις 3 Δεκεμβρίου του 2015. Στο έγγραφο, αναφέρεται πως ο Ρώσος με το όνομα Sergei, θα συναντούσε στις 30 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους αξιωματικούς της Συρίας στη βάση Χαμενείμ, με σκοπό να τους ενημερώσει για την επίθεση κατά της Τουρκίας.

Su-22 και Su34 θα αναλάμβαναν την αποστολή του βομβαρδισμού.

Η πληροφορία τότε κυκλοφόρησε μεταξύ των υψηλότερων κλιμάκων των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων (TSK).

Το σημείωμα πληροφοριών βρέθηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εντάλματος έρευνας για τον Osman Kardal, έναν Τούρκο συνταγματάρχη του προσωπικού, ο οποίος ήταν επικεφαλής του διεθνούς τμήματος επιχειρήσεων στο κεντρικό τμήμα του Γενικού Επιτελείου μέχρι την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τελικά η επιχείρηση ποτέ δεν έγινε προφανώς, αλλά ίσως εκεί κρύβεται και ο εναγκαλισμός Πούτιν-Ερντογάν. Η Τουρκία μετά την κατάρριψη του μαχητικού, έπεσε στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Ίσως οι προειδοποιήσεις Πούτιν σε Ερντογάν και η απειλή περί ισοπέδωσης του προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας, να τρόμαξε τον Τούρκο Πρόεδρο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ