Κόσμος

Χείμαρροι οι δρόμοι σε Ισπανία και νότια Γαλλία: «Πνίγηκαν» από τις βροχοπτώσεις-Βίντεο


Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ισπανία και τη νότια Γαλλία, έχει μετατρέψει τους δρόμους σε χείμαρρους, ενώ στην Καταλονία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ισπανία και τη νότια Γαλλία, με τις εικόνες των πλημμυρισμένων δρόμων να προκαλούν χάος και απίστευτη ταλαιπωρία. Δρομολόγια συγκοινωνιών ακυρώνονται, χιλιάδες νοικοκυριά μένουν στο σκοτάδι και σχολεία κλείνουν.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη στη νότια Γαλλία, όπως και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπτονται τουλάχιστον έως τις 4 Νοεμβρίου.

Τα τρένα που προέρχονται από την Βαρκελόνη στην Ισπανία δεν θα έρχονται πλέον στο Μονπελιέ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των δρομολογίων που αφορά η διακοπή αυτή.

Στους επιβάτες θα γίνεται «επιστροφή των χρημάτων τους χωρίς επιβάρυνση» για 60 ημέρες, πρόσθεσε.

 

Στην περιοχή Μπεζιέρ, το ύψος του νερού σε διάστημα έξι ωρών έφθασε τα δύο μέτρα, ήτοι το ισοδύναμο δυόμιση μηνών, σύμφωνα με τη Meteo France.

Εικόνες θεομηνίας κυριαρχούν στην Καταλονία. Πρόκειται για μια τραγωδία καθώς ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ θρίλερ επικρατεί γύρω από την τύχη τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνται. Σοβαρά προβλήματα εμπόδισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στους δρόμους και τις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Σχολεία έκλεισαν σε καμιά δεκαριά κοινότητες ως προληπτικό μέτρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ