Κόσμος

Πέφτουν οι μετοχές του Facebook από την έρευνα των Αρχών Ανταγωνισμού

Όπως φαίνεται, η Facebook Inc., αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, από τις έρευνες των Αρχών Ανταγωνισμού.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Facebook Inc. από τις Αρχές Ανταγωνισμού διευρύνθηκαν την Τρίτη καθώς δεκάδες πολιτείες εντάχθηκαν στην έρευνα που διεξάγεται από τις αρχές των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη σχετικά με το εάν οι επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό ή θέτουν σε κίνδυνο τους χρήστες.

Συνολικά, 45 πολιτείες -συμπεριλαμβανομένων του Γκουάμ και της Επαρχίας της Κολούμπια- συνεργάζονται τώρα στη διμερή έρευνα, σύμφωνα με την Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λέτισια Τζέιμς, που ηγείται της υπόθεσης.

Η Τζέιμς δήλωσε ότι η υπόθεση στοχέυει να βρεί κατά πόσο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ασφαλή και αν υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές των καταναλωτών ή αν έχει αυξηθεί το κόστος της διαφήμισης, που είναι βασική πηγή εσόδων της εταιρείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Λουιζιάνα Τζέφ Λάντρι, του οποίου η πολιτεία εντάχθηκε στην έρευνα , δήλωσε ότι οι γίγαντες της τεχνολογίας δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από την πολυπλοκότητα και τις συνέργειες.

Οι μετοχές της εταιρείας παρουσίαζαν πτώση στη συνεδρίαση της Τρίτης κατά 2,1% .

Η υπόθεση των Big Tech, Inc. επεκτάθηκε με την έρευνα για την Google Inc. που αποφάσισε η πολιτεία του Τέξας. Οι κρατικοί έλεγχοι στοχεύουν σε ένα ευρύ φάσμα πρακτικών, οι οποίες παράγουν έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της μεγαλύτερης εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον μεγαλύτερο πωλητή διαφημίσεων βάσει αναζήτησης.

Τη Δευτέρα, η Τζέιμς εξέτασε τα ισχυρά και αδύνατα σημεία των διαφόρων αντιμονοπωλιακών νομικών θεωριών. Επίσης, εξέτασε τις εξαγορές της Instagram και της WhatsApp από την Facebook, καθώς και θέματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα χρηστών, καθώς και την ισχύ της εταιρείας στην αγορά ψηφιακής διαφήμισης.

Η Τζέιμς και μια διμερής ομάδα κρατικών εισαγγελέων συναντήθηκαν αυτό το μήνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομοσπονδιακή Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα. Και οι δύο οργανισμοί διερευνούν το Facebook. Οι συναντήσεις έθεσαν την προοπτική ότι περισσότερες πολιτείες θα μπορούσαν να ενταχθούν στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση κατά της Microsoft Corp. που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990.

Εκτός από τους ομοσπονδιακούς και κρατικούς ερευνητές, το Facebook εξετάζεται επίσης από την Επιτροπή της Δικαιοσύνης, η οποία διενεργεί οικονομική έρευνα στις μεγάλες πλατφόρμες του Διαδικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ