Κόσμος

Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός στον κόσμο για το 2020

Αν ψάχνετε για έμπνευση σχετικά με το επόμενο ταξίδι σας, τα νέα δεδομένα που δημοσιεύονται από την TravelSupermarket, σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Ο ιστότοπος σύγκρισης τιμών πακέτων διακοπών ανά τον κόσμο, αναλύοντας τα δεδομένα της Euromonitor, κατέληξε σε εκείνους τους προορισμούς που για το 2020 αναμένεται να είναι οι πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενοι στον κόσμο.

Στην κορυφή όλων, λοιπόν, συναντάται η Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς τα 2,21 εκατομμύρια επισκεπτών που καλωσόρισε το 2018 μέχρι το 2025 αναμένεται να γίνουν 4,51 εκατομμύρια.

Το Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ακολουθεί στη δεύτερη θέση, η Τζακάρτα, στην Ινδονησία, στην τρίτη, η πόλη Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ στην τέταρτη και η πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, στη συνέχεια ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα. Στην έκτη, έβδομη, όγδοη, ένατη και δέκατη θέση ακολουθούν, αντίστοιχα, οι Ντενπασάρ στην Ινδονησία, Σεούλ στη Νότια Κορέα, Μπανγκόγκ στην Ταϊλάνδη, Καλκούτα και Τζαϊπούρ στην Ινδία.

Μάλιστα η Ινδία είναι η χώρα με τις περισσότερες ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις, καθώς στη λίστα της TravelSupermarket συμπεριλαμβάνονται οι Καλκούτα, Τζαϊπούρ, Άγρα και Δελχί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαν Φρανσίσκο, που συναντάται στην 14η θέση, είναι η μοναδική πόλη που βρίσκεται σε διαφορετική ήπειρο, καθώς οι 24 από τις 25 πόλεις της λίστας εντοπίζονται στην Ασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ