Κόσμος

Νεκρός σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ο χειρότερος παιδεραστής της Βρετανίας - Είχε βιάσει 200 παιδιά (βίντεο)


Νεκρός, μέσα στην φυλακή υψίστης ασφαλείας του Γιορκσάιρ όπου κρατείτο, βρέθηκε ο διαβόητος παιδεραστής Ρίτσαρντ Χακλ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 22 φορές ισόβια το 2016.

Όπως είχε αποδειχθεί στο δικαστήριο, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 200 παιδιά στη Μαλαισία, ηλικίας από 6 μηνών έως 11 ετών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τον θάνατό του την Κυριακή, σημειώνοντας πως ο Χακλκ μαχαιρώθηκε στο κελί του μέχρι θανάτου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο Χακλ συνελήφθη το 2014 στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, ενώ επέστρεφε από τη Μαλαισία όπου εργαζόταν ως freelance φωτογράφος.

Όπως άνεδειξε η έρευνα, ο ίδιος κατέγραφε τα εγκλήματά του σε blog που διατηρούσε στο dark web, με τα περισσότερα από αυτά να τα έχει διαπράξει σε φτωχές κοινότητες της Μαλαισίας αλλά και της Καμπότζης.

Ο διαβόητος παιδεραστής συστηνόταν ως χριστιανός δάσκαλος αγγλικών, με στόχο την κακοποίηση ανηλίκων, ανάμεσά τους και ένα βρέφος έξι μηνών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, βιντεοσκοπούσε ο ίδιος την κακοποίηση των παιδιών και στη συνέχεια διοχέτευε το υλικό στο dark web.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του όταν η αστυνομία της Αυστραλίας εντόπισε μία σελίδα παιδεραστών η οποία πριν κλείσει αριθμούσε περίπου 9.000 μέλη, ανάμεσά τους και ο Χακλ, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες παιδιών.

Τουλάχιστον 1000 εξ αυτών, τον έδειχναν να βιάζει και να κακοποιεί παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ