Κόσμος

Προπαγάνδα Ερντογάν: «Οι πληροφορίες ότι δραπέτευσαν τζιχαντιστές αποτελούν παραπληροφόρηση»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν εξαιτίας της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου κρατούνταν, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι πληροφορίες αυτές είναι εσφαλμένες και έχουν ως στόχο να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έτοιμοι για πόλεμο δηλώνουν οι Τούρκοι χάρη στο τάχα νέο "υπερόπλο της Γαλάζιας Πατρίδας"-Ποιό είναι και τι συνεπάγεται για Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο;

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η "Γαλάζια Πατρίδα" αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής,...