Κόσμος

Του είπαν ότι θα πεθάνει αν δεν κόψει το fast food, έχασε 120 κιλά σε 10 μήνες και έτρεξε ημιμαραθώνιο (εικόνες)

Ο προσωπικός του γυμναστής μοίραζε φυλλάδια στα fast food που έγραφαν: «Σώστε τον Dibsy. Η παχυσαρκία τον σκοτώνει. Μην εξυπηρετείτε αυτόν τον άνθρωπο»!

Τον δρόμο σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της παχυσαρκίας δείχνει ένας 27χρονος Βρετανός!

Ο Darren 'Dibsy' McClintock ήταν εθισμένος στο fast food, τόσο πολύ, που έφτασε να ζυγίζει 254 κιλά, με τους γιατρούς να τον προειδοποιούν... κοφτά ότι θα πεθάνει αν δεν αλλάξει συνήθειες.

Αυτός, λοιπόν, όχι απλά άλλαξε συνήθειες, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες, και αφού έχασε 120 κιλά σε λιγότερο από 10 μήνες μόνο με γυμναστική και διατροφή(!), ήταν ένας από τους 57.000 δρομείς, που τερμάτισαν στον ημιμαραθώνιο του Great North Run, στο Νιούκαστλ, με χρόνο 2 ώρες και 43 λεπτά!

Μιλώντας στη ''Mirror'' μετά τον αγώνα, ο τρισευτυχισμένος Dibsy είπε: «Είμαι εντάξει, μόνο τα πόδια μου με πονάνε λίγο. Η υποστήριξη που είχα ήταν απίστευτη. Δεν είχα καταλάβει πόση υποστήριξη θα υπήρχε στον αγώνα, οι άνθρωποι φώναζαν σε ολόκληρη τη διαδρομή, ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Νιώθω φανταστικά, γνωρίζοντας τι έχω πετύχει. Ήταν δύσκολο, αλλά η αίσθηση της επιτυχίας είναι αδιανόητη. Αν μου λέγανε πριν από έναν μήνα ότι θα συμμετείχα και θα τερμάτιζα στο Great North Run, θα έβαζα τα γέλια. Σίγουρα θα συμμετάσχω και του χρόνου και ελπίζω σε καλύτερο χρόνο».

Ο Dibsy έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία, όταν ο προσωπικός του γυμναστής άρχισε να μοιράζει φυλλάδια στα fast food που επισκεπτόταν ο 27χρονος -και ήταν πραγματικά πολλά. Τα φυλλάδια έγραφαν: «Σώστε τον Dibsy. Η παχυσαρκία τον σκοτώνει. Μην εξυπηρετείτε αυτόν τον άνθρωπο»!

Επιθετικός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος αν μη τι άλλο, αφού ο Dibsy σταμάτησε να τρώει fast food. Και έτρωγε πραγματικά τα πάντα... Γλυκά, πατατάκια, μπέργκερ, πίτσες κάθε μέρα... Μέχρι που χτύπησε το καμπανάκι, όταν νοσηλεύτηκε με καρδιακά προβλήματα.

Πλέον και με τη βοήθεια του γυμναστή του, ο Dibsy έχει αλλάξει τη ζωή του και συνεχίζει. «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήθελα να βγω έξω και να φάω τα πάντα, αλλά αυτός ο άνθρωπος, ο γυμναστής μου, με συγκρατεί», τόνισε ο 27χρονος.

https://www.instagram.com/p/B2KV2Z2hNYZ/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B2J0yIeBDIb/?utm_source=ig_web_copy_link

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ