Κόσμος

Μαζική μεταφορά δυνάμεων στη Συρία! Έτοιμη για επίθεση στα σύνορα η Τουρκία - Δείτε νέο βίντεο


Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή 12 οχημάτων, μεταξύ των οποίων και θωρακισμένα οχήματα, που μετέφεραν μονάδες καταδρομών έφτασε στην περιοχή Τζεϊλανπινάρ της Σανλιούρφα, ως μέρος των πρόσφατων στρατιωτικών ενισχύσεων της Τουρκίας κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, σύμφωνα με την Hürriyet Daily News.

Η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δήλωσε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει η τρίτη στρατιωτική επίθεση της χώρας στη Συρία από το 2016, στοχεύοντας τις ένοπλες κουρδικές ομάδες.

Η αυτοκινητοπομπή εισήλθε στην περιοχή της Διοίκησης της  1ης Μεραρχίας Συνόρων συνοδευόμενη από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Η Τουρκία θεωρεί ότι οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) είναι προέκταση  της αυτονομιστικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

https://www.youtube.com/embed/CpIvh9NelJM

Υπενυμίζουμε ότι σε θέση μάχης έχουν τεθεί και οι συριακοί S-300 μετά από την ολοκλήρωση της εγκατάστασής τους, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που διέρρυσαν ρωσικά ΜΜΕ.

Ολοκληρώθηκε η εγκάτασταση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στη Συρία και έχουν τεθεί σε θέση μάχης, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από ρωσικό μέσο, νωρίτερα σήμερα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Ρωσικής Τηλεόρασης Военный Осведомител εξέδωσε δύο εικόνες που δείχνουν ότι το σύστημα S-300 είναι πλήρως εγκατεστημένο κοντά στη συριακή πόλη Masyaf στο δυτικό μέρος του κυβερνείου Χαμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ