Κόσμος

"Ταφόπλακα" της τρομοκρατίας στη Συρία: Σε θέση μάχης οι "συριακοί" S-300 - Τεράστια επιχείρηση "εκκαθάρισης" από τον SAA στη δυτική Χάμα (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ολοκληρώθηκε η εγκάτασταση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στη Συρία και έχουν τεθεί σε θέση μάχης, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από ρωσικό μέσο, νωρίτερα σήμερα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Ρωσικής Τηλεόρασης Военный Осведомител εξέδωσε δύο εικόνες που δείχνουν ότι το σύστημα S-300 είναι πλήρως εγκατεστημένο κοντά στη συριακή πόλη Masyaf στο δυτικό μέρος του κυβερνείου Χαμα.

Η Ρωσία παρέδωσε το σύστημα S-300 στη Συρία την 1η Οκτωβρίου 2018 λίγο μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αναγνωριστικού αεροσκάφους IL-20 την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Ισραήλ για την κατάρρευση του IL-20 κατά μήκος των ακτών της Λαττάκεια. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ένα Ισραηλινό F-16 χρησιμοποίησε το IL-20 για κάλυψη κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη δυτική Συρία.

Από την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο, το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει τη Συρία επανειλημμένα, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης επίθεσης στο δυτικό μέρος της Δαμασκού.

Τεράστια επιχείρηση "εκκαθάρισης" από τον Συριακό στρατό

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) σημείωσε νέα πρόοδο στο βορειοδυτικό κομμάτι του κυβερνείου Χαμα σήμερα το πρωί, με την τεράστια επιχείρηση εκκαθάρισης των τρομοκρατών να συνεχίζεται.

Υποστηριζόμενος από σκληρές αεροπορικές επιδρομές από τους Ρώσους συμμάχους του, ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέλαβε το Wadi Hasmein, καθώς και τα υπόλοιπα αγροκτήματα νότια της Zakah.

Μετά από αυτή την πρόοδο, ο SAA κατόρθωσε να κάνει την πρώτη προώθησή του δυτικά της Zakah, καταλαμβάνοντας τη μικρή πόλη Abu Rai’dah.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στη Χάμα, η επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού στη Zakah αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας, καθώς καταλαμβάνονται οι τελευταίες φάρμες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Την Τρίτη το βράδυ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκίνησε μια νέα επίθεση για να προχωρήσει δυτικά του προσφάτως κατακτημένου λόφο Tal Malah και την κοντινή πόλη Jibeen.

Μια πηγή από το στρατό δήλωσε ότι η επίθεσή στο Jibeen είχε ως στόχο την παραπλάνηση, καθώς το κύριο ενδιαφέρον τους ήταν τα αγροκτήματα νότια της Zakah.

https://www.youtube.com/watch?v=Dv0F5nTeTlE

https://www.youtube.com/watch?v=Zwib89cy19A

https://www.youtube.com/watch?v=ldf9H6jFgKU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ