Κόσμος

Τουρκία: Αποστολή νέου "γύρου" εκπαιδευόμενων για τους S-400 στη Ρωσία

Η Ρωσία εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την συνεργασία της με την Τουρκία στο πλαίσιο της αγοράς των S-400 από την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι στρατιωτικοί θα πραγματοποιήσουν ξανά, για δεύτερη φορά, εκπαιδεύσεις στη χρήση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Μετά την πρώτη παράδοση τμημάτων των S-400 στην Τουρκία που έγινε χθες αλλά συνεχίστηκε και σήμερα, με το τέταρτο αεροσκάφος να καταφθάνει στην αεροπορική βάση Μουρτέντ της Άγκυρας, φαίνεται πως τα επόμενα βήματα στην στρατιωτική συνεργασία των δύο πλευρών θα γίνουν στο ρωσικό έδαφος, όπου Τούρκοι αξιωματικοί θα περάσουν από δεύτερη εκπαίδευση στα προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Όπως αναφέρει το το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ακόμη 80 Τούρκοι στρατιωτικοί θα μεταβούν στη Ρωσία την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου για να εκπαιδευτούν στη χρήση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, περίπου 20 Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν σε ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης και επέστρεψαν πίσω στην πατρίδα τους.

Την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου ακόμη 80 στρατιωτικοί από την Τουρκία θα μεταβούν σε αυτό το κέντρο εκπαίδευσης και θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία και χρήση των S-400, είπε η πηγή στο TASS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...