Κόσμος

Ιντλίμπ: Ανελέητοι βομβαρδισμοί – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Βομβαρδισμοί του συριακού καθεστώτος και των Ρώσων συμμάχων του στην περιοχή του Ιντλίμπ στοίχισαν τη ζωή σε 20 αμάχους, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή, το βράδυ πλήγματα εναντίον του χωριού Μαχάμπελ, στην επαρχία Ιντλίμπ. Αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους επτά παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών σ’ όλη τη Συρία.

Σήμερα σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, από πυρά ρουκετών του καθεστώτος κοντά στο Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Ένας άνδρας, η γυναίκα του και η κόρη τους σκοτώθηκαν επίσης από ρωσικό πλήγμα στο Μόρεκ, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τα τέλη Απριλίου, το συριακό καθεστώς και οι Ρώσοι σύμμαχοί του έχουν ενισχύσει τα πλήγματά τους στην επαρχία Ιντλίμπ και τα περίχωρά της.

Οι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 530 αμάχους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και έχουν υποχρεώσει περίπου 330.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Υπάρχουν επίσης 859 νεκροί στο στρατόπεδο των ανταρτών και των τζιχαντιστών και 723 σ’ εκείνο των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...