Κόσμος

Ζελένσκι: Ενας Εβραίος φαβορί για την προεδρία της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, είναι Εβραίος στο θρήσκευμα και φαβορί για πρόεδρος της χώρας.

Όπως έγραφε η ισραηλινή ιστοσελίδα YNet στις 8 Ιανουαρίου 2019, «ένας Εβραίος κωμικός, που παίζει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό σόου, κατεβαίνει υποψήφιος για το αξίωμα στην πραγματική ζωή. Ο Β. Ζελένσκι, που πρωταγωνιστεί στο [σόου] “Υπηρέτης του Λαού”, ίδρυσε ένα πολιτικό κόμμα με το ίδιο όνομα».

Ο 41χρονος Ζελένσκι, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, είναι Εβραίος και από τους δύο γονείς του.

Στο παρελθόν έχει επισκεφθεί το Ισραήλ στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής του και μιλά και μερικές λέξεις εβραϊκά.

Ο Ζελένσκι, που δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του, είχε αναρτήσει φωτογραφία στο Facebook με τους φίλους του σε συναγωγή στην Ουκρανία, γράφοντας λεζάντα: «Η συμμορία της Ιερουσαλήμ».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα exit polls, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Ουκρανία.

Η διαφορά μάλιστα, έναντι του απερχόμενου προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, είναι μεγάλη.

Τώρα, Ζελένσκι και Ποροσένκο αναμένεται να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις 21 Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας, μετά την καταμέτρηση λίγο περισσότερων από τις μισές ψήφους, ο ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξασφαλίζει ποσοστό 30,2% των ψήφων έναντι 16,7% που συγκεντρώνει ο Ποροσένκο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ