Κόσμος

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ αρχινονό και «αρχηγό» μαφιόζικης οικογένειας – Τον πυροβόλησαν και τον πάτησαν με το αυτοκίνητο

Σκηνές βγαλμένες από τον «νονό» εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Στατεν Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Ένα πληρωμένο συμβόλαιο από ανθρώπους του υποκόσμου είχε σαν στόχο τον αρχινονό Φρανκ Κάλι, αρχηγό της μαφιόζικης οικογένειας Γκαμπίνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο εκτελεστής γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμα του Κάλι και είχε μελετήσει πολύ καλά κάθε του κίνηση.

Γνώριζε πότε ήταν μόνος χωρίς τους σωματοφύλακες του και αυτήν την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε. Σε ενέδρα που του είχε στήσει έξω από το σπίτι του αρχινονού, τον πυροβόλησε 8 φορές. Ο Κάλι έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου αλλά ο εκτελεστής για να είναι σίγουρος ότι «έκανε καλά τη δουλειά του» μπήκε στο αυτοκίνητο του και τον πάτησε. Πέρασε από πάνω του.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, και οι Αρχές αναζητούν άτομα που μπορεί να είδαν τον δράστη καθώς απομακρυνόταν.

Ο Κάλι ήταν ο de facto αρχηγός της οικογένειας Γκαμπίνο εδώ και τέσσερα χρόνια. Επικεφαλής της οικογένειας κατά το παρελθόν υπήρξαν διάσημοι μαφιόζοι, όπως ο Κάρλο Γκαμπίνο και ο Τζον Γκότι.

Η οικογένεια Γκαμπίνο είναι μία από τις διαβόητες «πέντε φαμίλιες» του εγκλήματος της Νέας Υόρκης, με ρίζες που φτάνουν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι δραστηριότητες της έχουν να κάνουν με το εμπόριο ηρωίνης και οξυκωδόνης.

Ο Φρανκ Κάλι, είχε καταγωγή από τη Σικελία, και ήταν από εκείνους τους αρχηγούς που προτιμούσε να ελέγχει με σιδηρά πυγμή και όχι να φαίνεται. «Ήταν ένας κάπο της παλαιάς σχολής, ήσυχος αλλά αποτελεσματικος», αναφέρουν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ