Κόσμος

Το ευρωπαϊκό νησί που χρειάζεστε γραπτή άδεια για να το επισκεφτείτε - Δείτε γιατί (βίντεο)


Είναι ένα από τα νησιά που αγαπούν περισσότερο απ’ όλα οι τουρίστες που φτάνουν στην Ευρώπη. Οι επισκέπτες του, όμως, πρέπει να λάβουν άδεια τρεις μέρες πριν τους επιτραπεί να ταξιδέψουν εκεί!

Ο λόγος για το νησί Lobos στις Κανάριες Νήσους, το οποίο είναι τόσο δημοφιλές που οι τοπικές Αρχές αναγκάστηκαν να βρουν έναν τρόπο να περιορίσουν τον αριθμό των τουριστών, φοβούμενες ότι το οικοσύστημα της περιοχής θα καταστραφεί.

Όπως γράφει η βρετανική «Sun», το νησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στην Φουερτεβεντούρα δεχόταν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Πλέον, όμως, θα μπορούν μόλις 400 άνθρωποι ημερησίως να φτάνουν στο Lobos, χωρισμένοι σε ομάδες των 200.

«Ο στόχος είναι να διατηρηθεί αυτή η μοναδική περιοχή και το εθνικό πάρκο» είπε σχετικά εκπρόσωπος Τύπου.

Η συνολική έκταση του Lobos δεν ξεπερνά τα πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τελευταίο διάστημα είχε γίνει τόσο δημοφιλές, που το επισκέπτονταν περί τα 2.000 άτομα κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Το νησάκι έχει πλούσια θαλάσσια ζωή ενώ φιλοξενεί και διάφορα είδη φυτών αλλά και ενδημικών πουλιών.

Σύμφωνα με όσους πίεσαν για τα περιοριστεί αισθητά ο αριθμός των επισκεπτών του νησιού, οι τουρίστες δεν έχουν κάτι να δουν εκεί. Είναι απλώς ένα ειδυλλιακό σκηνικό για φωτογραφήσεις, όπως λένε, τονίζοντας παράλληλα ότι η περιοχή καταστρέφεται.

Ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να κρατήσει θέση για τρεις μόνο ανθρώπους ημερησίως και όσοι εντοπιστούν να προσπαθούν να φτάσουν στο νησί χωρίς να έχουν λάβει σχετική άδεια θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Όπως γράφει το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, στο νησί θα βρίσκονται πάντα και υπάλληλοι, που θα ελέγχουν τα εισιτήρια του κόσμου.

Αρχικά το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά ενώ εάν κριθεί αποτελεσματικό τότε θα συνεχιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ