Κόσμος

H συνέπεια είναι προσόν; Όχι παντού - Η χώρα που η συνέπεια αποτελεί αγένεια

Η συνέπεια είναι αγένεια και ας μην το πιστεύεται. Σε αυτή τη χώρα πάντως καλό είναι να αργείτε στα ραντεβού σας.

Σε ποια χώρα του πλανήτη το να είναι κανείς τυπικός και πάντα στην ώρα του είναι αγένεια.

Πόσοι από εμάς είμαστε τυπικοί στα ραντεβού μας; Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι προσπαθούμε να είμαστε στην ώρα μας.

Κι όμως! Στη μεγαλύτερη χώρα της Νοτίου Αμερικής με την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, οι πολίτες καθυστερούν στα ραντεβού τους και μάλιστα όχι σκοπίμως. Απλά γιατί έτσι πρέπει. Η συνέπεια είναι αγένεια στη Βραζιλία, όπως αναφέρει το BBC.

«Οι Bραζιλιάνοι, ειδικοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν έχουν μάθει να εκτιμούν την συνέπεια. Στη Βραζιλία, την έκτη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου από πληθυσμιακής άποψης, όταν κάποιος πηγαίνει σε πάρτι την ώρα που του έχει πει ο οικοδεσπότης, είναι σαν τον προσβάλλει», σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ζακλίν Μπον Ντονάντα, καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Paraná στη νότια Βραζιλία, για τον οικοδεσπότη είναι τόσο άβολο να φθάσει κανείς στην ώρα του σαν να μην μην τον είχε προσκαλέσει!.

Οι παραλίες της Βραζιλίας δημιουργούν ένα αίσθημα χαλάρωσης στους πολίτες και το σχεδόν καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο καθιστά δύσκολη την μετακίνηση των κατοίκων, κυρίως στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι ρυθμοί της ζωής στη χώρα του «στρογγυλής θεάς» έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη συμπεριφορά των κατοίκων. Οι Βραζιλιάνοι έχουν μάθει να είναι ασυνεπείς και θεωρούν απρέπεια το να είναι κανείς τυπικός στα ραντεβού τους.

«Ο οικοδεσπότης περιμένει μέχρι να αρχίσει το πάρτι και μόνο τότε θα σκεφθεί να κάνει ένα ντους», εξηγεί η Βρετανή μεταφράστρια Φιόνα Ρέι, που έζησε επί έξι χρόνια στη Βραζιλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...