Κόσμος

Η αμνησία Ερντογάν: O δημοσιογράφος που κατήγγειλε είχε αποκαλύψει τη σχέση με τον ISIS

Η αμνησία του Ερντογάν ήταν τέτοια όταν στην επεισοδιακή συνέντευξη τύπου με την γερμανίδα Καγκελάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας απομακρύνθηκε ο τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφος Τζάν Ντουντάρ, περιορίστηκε να πει: "Άτομο καταδικασμένο σε 5 ετη και 10 μήνες φυλάκισης, εκμεταλλευόμενο ένα κενό, ήρθε στην Γερμανία. Αυτός είναι ένας καταδικασμένος, έχει καταδίκη 5 ετών, είναι ένας πράκτορας. Φανέρωσε κρατικά απόρρητα. Σε καμία χώρα δεν φανερώνονται τα κρατικά απόρρητα ."

https://www.youtube.com/watch?v=571xP_F1_9U

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο Τζάν Ντουντάρ αποτελεί τον βραχνά της δημοκρατίας για τον Τούρκο Προέδρο. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, ήταν αυτός ο οποίος προ ετών, πλήρωσε ακριβά, την αποκάλυψη που είχε κάνει για το φορτίο - θανάτου το οποίο συνέδεε ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν με τον ISIS.

Το ιστορικό

Στον νομό Χατάι στις 19/1/2014 μετά από εισαγγελική εντολή σταματάνε τρία φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν οπλισμό στον ISIS. Γίνεται μεγάλο σούσουρο και όλοι οι άνθρωποι του ΑΚΡ με πρώτο τον Ερντογάν δηλώνουν τότε πως τα φορτηγά "μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκμένους της Συρίας". Η υπόθεση όσον αφορά την μεταφορά των όπλων, φυσικά και ¨θάβεται¨ από την τουρκική δικαιοσύνη.

28/5/2015 ο τότε διευθυντής της εφημερίδας Τζουμχουριέτ Τζαν Ντουντάρ, δημοσιεύει το βίντεο από την έρευνα που έγινε στα φορτηγά εκείνα και από το οποίο φαίνεται πως τα φορτηγά μετέφεραν οπλισμό. Τις επόμενες μέρες βγαίνει ο Ερντογάν και τους κατηγορεί για προδοσία και δηλώνει πως ¨Αυτό θα το πληρώσουν¨. Τι έγινε από τότε;

Καταρχήν δεκάδες αστυνομικοί, δικαστικοί και όσοι άλλοι ενεπλάκησαν στον έλεγχο των φορτηγών, είτε (στην καλύτερη περίπτωση) εκδιώχθηκαν είτε αντιμετωπίζουν και ποινικές διώξεις. Εδώ λοιπόν ο Τζαν Ντουντάρ που πλέον έχει διαφύγει στην Γερμανία (διότι μυρίστηκε τι του ερχόταν…) αντιμετωπίζει αυτήν την ποινάρα για αυτό το ¨έγκλημα¨ που έκανε να αναρτήσει το βίντεο που και σήμερα δημοσιεύουμε. Οι άλλοι δύο βουλευτές φέρεται να τον βοήθησαν να το προμηθευτεί, οπότε πέφτουν και αυτοί στην ¨πυρά¨ της τουρκικής δικαιοσύνης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ