Κόσμος

CH-53K: Στην "Sikorsky Aircraft" η σύμβαση 58 εκατομμυρίων για την γραμμή παραγωγής του (βίντεο)


Η εταιρεία Sikorsky Aircraft έλαβε εντολή ύψους 58,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 866 ανταλλακτικών για την επισκευή και συντήρηση της παραγωγής του ελικοπτέρου CH-53K.

Οι εργασίες για το συμβόλαιο, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το Υπουργείο Άμυνας, θα πραγματοποιηθούν στο Stratford, Longueuil και σε άλλες τοποθεσίες εντός και εκτός των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2021, με το κόστος συμβολαίου να υπολογίζεται στα 58,4 εκατομμύρια δολάρια.

Το ελικόπτερο CH-53K King Stallion ίναι μια αναβάθμιση της σειράς ελικοπτέρων βαρέως τύπου Sea Stallion που χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από 50 χρόνια. To King Stallion χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και έχει χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο της ναυτικής αεροπορίας.

Επίσης το King Stallion προορίζεται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής εκκένωσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για χειρισμούς ειδικών δυνάμεων και για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το ελικόπτερο αυτό μπορεί να μεταφέρει έως και περίπου 12,4 τόνους εξωτερικού φορτίου, συμπεριλαμβανομένων μονάδων πυροβολικού και οχήματα Humvee. Η καμπίνα του είναι ικανή να μεταφέρει παλέτες 463L για μεταφορά εμπορευμάτων.

Δείτε βίντεο από το CH-53 King Stallion :

Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ