Κόσμος

Γάλλος «φονιάς» πιάστηκε εν ώρα…δράσης (βίντεο)

Το σύστημα όπλων Exocet MM40 Block 3 είναι η τελευταία έκδοση της ναυπηγικής εκδοχής της οικογένειας Exocet και βρίσκεται σε επιχειρησιακή υπηρεσία με πολλά ναυτικά. Το Exocet MM40 Block 3 παρέχει βελτιωμένες επιχειρησιακές επιδόσεις και αναβαθμίσεις τεχνολογίας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο στις δαπάνες προμηθειών και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Ο Exocet MM40 Block έχει κατασκευαστεί για παράκτια άμυνα.

Η ενότητα λογισμικού αποστολής Exocet MM40 Block 3 της Υπολογιστικής Αποστολής υπολογίζει αυτόματα τα σχέδια δέσμευσης για τη στήριξη αποφάσεων εκτόξευσης. Η ευελιξία του όπλου Exocet MM40 Block 3 ενισχύεται περαιτέρω από την ακρίβεια του νέου πακέτου πλοήγησης, επιτρέποντας βελτιστοποιημένες τροχιές προσέγγισης 3D και τερματικές επιθέσεις από διαφορετικά αζιμούθια, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο της θάλασσας με ταυτόχρονο χρόνο στο στόχο. Η καθοδήγηση του τερματικού σταθμού βασίζεται σε έναν εξελιγμένο ενεργό αναζητητή της ζώνης J για τη διάκριση και την επιλογή στόχων στη θάλασσα και στην ακρίβεια του GPS για στόχους εδάφους.

Το Exocet MM40 Block 3 είναι συμβατό με τα περισσότερα από τα στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Το σύστημα εκτόξευσης είναι διαλειτουργικό με όλες τις εκδόσεις MM40, επιτρέποντας έτσι την ομαλή μετάβαση στο Block 3.

Αξίζει να σημεωθεί ότι προκεται για ένα βλήμα εναντίον πλοίων σχεδιασμένο με προδιαγραφές “fire and forget”. Όλες οι εκδόσεις EXOCET είναι εξοπλισμένες με σύστημα καθοδήγησης ενεργού ραντάρ (Inertial and active radar) με οριζόντια σταθεροποίηση και κατεύθυνση προς την ακτινοβολία. Όλο το σύστημα ζυγίζει περίπου 39 kg, και λειτουργεί στις συχνότητες 8-10 Ghz. Παρέχει ικανότητα ανίχνευσης στόχου επιφανείας τύπου φρεγάτας με RSC ~ 100m2 σε μια απόσταση έως 24 km.

Βασικές προδιαγραφές:

• Βάρος: 780 kg
• Μήκος: λιγότερο από 6 μέτρα
• Ταχύτητα: υψηλή υποηχητική
• Εύρος: Εύρος λειτουργικού εύρους 200 km
• Αποστολές: Αντιμετωπικές και παράκτιες επιχειρήσεις και ικανότητα επίθεσης των παράκτιων γαιών

Βίντεο: Εxocet εν ώρα δράσης

https://youtu.be/8elfKsYXLW0

Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ