Κόσμος

Αστυνομικοί έκαναν ηλεκτροσόκ 18 φορές σε άτομο με ειδικές ανάγκες μέχρι που τον σκότωσαν (βίντεο)


Ο Αδάμ Τράμελ 22 ετών, ήταν ένας νέος άνδρας με ειδικές ανάγκες, που μπορούσε να μείνει μόνος του και να φροντίζει τον εαυτό του. Σε μια από τις σπάνιες κρίσεις του, βγήκε γυμνός στο διάδρομο της πολυκατοικίας και απειλούσε ότι θα αυτοτραυματιστεί.

Κάποιος γείτονας κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας του Δυτικού Μιλγουοκί και ανέφερε το περιστατικό. Μέχρι να έρθει το περιπολικό με 2 άνδρες, ο Αδάμ είχε επιστρέψει στο διαμέρισμα του.

Το βίντεο δείχνει τους δυο αστυνομικούς να σπάνε την πόρτα και να μπαίνουν μέσα στο διαμέρισμα όπου βρήκαν τον Αδαμ γυμνό να κάνει μπάνιο. Του ζήτησαν να βγει αλλά προφανώς ο νεαρός δεν ήταν σε θέση εκείνη τη στιγμή να επεξεργαστεί τα λεγόμενα τους. Εξάλλου ο γείτονας που τηλεφώνησε έδωσε το όνομα του Μπράντον, το οποίο μπέρδεψαν οι αστυνομικοί και νόμιζαν ότι ήταν το όνομα του Αδάμ. Του ζητούσαν «Μπράντον δείξε μας τα χέρια σου αλλά φυσικά ο Αδάμ δεν αναγνώριζε το όνομα αυτό και συνέχισε να βρίσκεται στο μπάνιο.

Τότε έβγαλαν το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης και άρχισαν να του ρίχνουν στο γυμνό κορμί του ηλεκτρισμό. Το θύμα δεν μπορεί να ελέγξει τα μέλη του, πέφτει ουρλιάζοντας στο δάπεδο, αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβολούν άλλες 17 φορές με το ηλεκτρικό όπλο.

Μέσα σε λίγα λεπτά και με ανατριχιαστικά ουρλιαχτά ο Αδάμ έχασε τις αισθήσεις του. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο που έκανε 30 λεπτά είχε ξεψυχήσει.

Οι αστυνομικοί Μουνιόζ και Ρόχλεντερ δεν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες αφού ο Γενικός εισαγγελέας του Μιλγουόκι αποφάνθηκε πως έπραξαν το καθήκον τους και οι ενέργειες τους δεν ήταν παράνομες.

Adam Trammell case

An autopsy determined Adam Trammell died as a result of "excited delirium and the manner of death was undetermined." The officers were cleared of wrongdoing in this case. via.fox6now.com/c0fwj

Gepostet von FOX6 News Milwaukee am Mittwoch, 2. Mai 2018

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ