Κόσμος

Οι Τούρκοι στην Εφρίν λεηλατούν, βασανίζουν και απαγάγουν αμάχους για λύτρα

Οι λεηλασίες, οι φόνοι και τα βασανιστήρια συνεχίζονται δίχως σταματημό στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε την Παρασκευή ότι από τις 18 Μαρτίου, όταν η Εφρίν καταλήφθηκε αμαχητί από τους Τούρκους και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους, περίπου 80 άνθρωποι συνελήφθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι «η μοίρα δεκάδων ακόμα παραμένει άγνωστη».

Διεθνείς υπηρεσίες υπολογίζουν ότι στην Εφρίν πρέπει να έχουν παραμείνει 50.000 με 70.000 από τους κατοίκους της, ενώ περισσότεροι από 200.000 έφυγαν πρόσφυγες για να μην ζήσουν υπό τουρκική κατοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι συλλήψεις αποτελούν κερδοφόρα επιχείριση για τους μισθοφόρους των Τούρκων.

Δηλαδή, συλλαμβάνουν Κούρδους και στη συνέχεια ζητάνε λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Το ίδιο Παρατηρητήριο αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί και φόνοι αμάχων.

Πιο πρόσφατο περιστατικό η εκτέλεση ενός «νεαρού που υπέφερε από ψυχική διαταραχή» και συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Το Συριακό Παρατηρητήριο δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες ενός άλλου άνδρα με σημάδια άγριου ξυλοδαρμού. Είναι οι εικόνες που ακολουθούν:

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF αναγνώρισε το θύμα ως τον Φερέχ Ελ Ντιν Μιχέμεντ Οσμάν από την περιοχή της πόλης Τζανταρίς νοτιοδυτικά της Εφρίν.

Το σπίτι του λεηλατήθηκε από τους τζιχαντιστές των Τούρκων και ο ίδιος βασανίστηκε όταν πήγε και τους ζήτησε να του επιστρέψουν τα πράγματά του.

Τα εγκλήματα πολέμου των μισθοφόρων των Τούρκων δυστυχώς δεν μεταδίδονται από τα μεγάλα συστημικά Μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ