Κόσμος

Τζόνσον: Η Ρωσία κρατάει σε ομηρία τον λαό της Σύριας με το βέτο που άσκησε

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Ρωσία κρατά τον συριακό λαό σε ομηρία, ασκώντας βέτο σε ένα σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ που προέβλεπε τον καθορισμό ενός μηχανισμού διενέργειας έρευνας σχετικά με τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα της Συρίας.

Το αμερικανικό σχέδιο απόφασης συγκέντρωσε 12 ψήφους υπέρ, δύο κατά (Ρωσία και Βολιβία), ενώ η Κίνα απείχε από τη ψηφοφορία. Ένα σχέδιο απόφασης χρειάζεται εννέα ψήφους υπέρ και κανένα βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί.

«Τεράστια απογοήτευση ότι η Ρωσία άσκησε βέτο στην πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη για μια ανεξάρτητη έρευνα για χημικές επιθέσεις στη Συρία», ανέφερε ο Τζόνσον στο Twitter.

«Η Ρωσία κρατά το συριακό λαό σε πολιτική ομηρία στηρίζοντας ένα καθεστώς υπεύθυνο για τουλάχιστον τέσσερις αποτρόπαιες χημικές επιθέσεις ενάντια στο λαό του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μόνο "Τούρκοι" δεν είναι οι Τούρκοι- Να ενθαρρύνουμε όλους τους Τούρκους να κάνουν τεστ DNA για να βρούν την αληθινή τους ταυτότητα

Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες είναι περίεργοι για την προέλευσή τους και διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα μέσω τεστ DNA τα...