Κόσμος

Οι Τούρκοι άρχισαν να παραλαμβάνουν τα πρώτα φέρετρα από το Αφρίν - Στην αντεπίθεση περνούν οι ΚούρδοιΆρχισαν οι απώλειες για τους Τούρκους από την απόπειρα εισβολής στο Αφρίν της Συρίας, επαρχία την οποία βομβαρδίζουν από το Σάββατο τα τουρκικά αεροσκάφη προκειμένου να προχωρήσουν σε εισβολή και εκδίωξη των Κούρδων από την περιοχή. Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι καθ' όλου εύκολα για την Τουρκία και όσο επιτίθενται τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών και τα φέρετρα που θα επιστρέφουν στην χώρα.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε από τον Στρατό του Ρ.Τ. Ερντογάν ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε τις νυχτερινές ώρες στη Συρία, το πρώτο θύμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, την τρίτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη συριακή επαρχία Αφρίν.

«Ένας από τους ηρωικούς μας στρατιώτες σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων» ενάντια σε Σύρους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση», νοτιοανατολικά της τουρκικής συνοριακής πόλης Γκουλμπαμπά, υπογράμμισε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού. 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν το Σάββατο ευρεία επιχείρηση με κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας» εναντίον θέσεων της YPG στην περιοχή της Αφρίν.

Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική επέμβαση τουρκικών δυνάμεων στη Συρία έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη χώρα το 2011. Περίπου 72 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που είχε διεξάγει η Άγκυρα στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 54 μαχητές (26 Κούρδοι και 19 Σύροι που στηρίζονται από την Άγκυρα), σκοτώθηκαν στις τρεις μέρες μαχών που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία.

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διέψευσε αναφορές για επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον άμαχου πληθυσμού στην Αφρίν, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «μαύρη προπαγάνδα».

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους δεν πρόκειται πάντως να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη στο Αφρίν φτάνουν μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα εδάφη της επαρχίας πολεμώντας τους Τούρκους, ενώ έχουν ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο και στη νοτιοανατολική Τουρκία χτυπώντας με ότι μπορούν. Το ζήτημα είναι αν θα τους στηρίξουν πραγματικά οι ΗΠΑ ή αν θα τους αφήσουν να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...