Κόσμος

Τραμπ: Το σχέδιο της Κλίντον για τη Συρία θα οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο πόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην Χίλαρι Κλίντον για τις απόψεις της στην εξωτερική πολιτική, αναφέροντας ότι το σχέδιό της για τη Συρία μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας της πιθανότητας σύγκρουσης με τις στρατιωτικές δυνάμεις της πυρηνικά εξοπλισμένης Ρωσίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ανέφερε ότι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να πειστεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, να αποχωρήσει από την εξουσία, κάτι που αποτελεί στόχο της αμερικανικής πολιτικής έως τώρα.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στον ISIS και όχι στη Συρία», είπε ο Τραμπ. «Θα καταλήξεις στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσεις την Χίλαρι Κλίντον», πρόσθεσε και σχολίασε ότι ο Ασαντ είναι τώρα πιο ισχυρός από ότι πριν από τρία χρόνια. «Ο Ασαντ είναι δευτερεύον θέμα για εμένα, σε σύγκριση με το Ισλαμικό Κράτος».

Ο Τραμπ διερωτήθηκε το πώς η Κλίντον θα διαπραγματευθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αφού τον έχει δαιμονοποιήσει, κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα για την επιδείνωση των αμερικανικών σχέσεων με τις Φιλιππίνες και τον νέο πρόεδρο της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε. «Ο Ομπάμα θέλει να συγκεντρωθεί στο γκολφ αντί να ασχολείται με τους παγκόσμιους ηγέτες», είπε σχετικά.

Επιπλέον, διαμαρτυρήθηκε και για την έλλειψη ενότητας στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών για την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εύκολα θα κέρδιζε τις εκλογές, αν οι ηγέτες του κόμματος τον στήριζαν. «Αν είχαμε ενότητα στο κόμμα, δεν θα μπορούσα να χάσω αυτές τις εκλογές από την Χίλαρι Κλίντον», δήλωσε. Τέλος, επανέλαβε ότι τα ΜΜΕ «νοθεύουν» τις εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ