Κόσμος

«Φωλιά» γκιουλενιστών στη Λάρισα ανακάλυψε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

«Φωλιά» γκιουλενιστών εντόπισε ο Ερντογάν και στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην ταξιαρχία της Πολυεθνικής Ειρηνευτικής Δύναμης Νοτιοανατολικής Ευρώπης που είναι εγκατεστημένη στον Τύρναβο και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 έχει τουρκική διοίκηση.

Ο Τούρκος διοικητής, ταξίαρχος Νουμάν Γεντιγιλντίζ, μερικές μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος (στις 27 Ιουλίου) απομακρύνθηκε ξαφνικά, έναν χρόνο πριν λήξει η διετής θητεία του, ως γκιουλενιστής.

Δεν έσπευσε όμως να επιστρέψει στην Τουρκία όπως του ζητήθηκε και φέρεται να εξαφανίσθηκε έκτοτε.

Αλλά και ο προηγούμενος διοικητής, από το 2013 ως το 2015, ταξίαρχος Χακάν Εσέρ, συνελήφθη στην Τουρκία αμέσως μετά τις 15 Ιουλίου ως ένα από τα ηγετικά στελέχη του στρατού που οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος. Ηταν μάλιστα από την πρώτη φουρνιά συλληφθέντων στρατηγών τους οποίους διαπόμπευσε η πλευρά Ερντογάν.

Τα τουρκικά ΜΜΕ επανέρχονται τελευταία στο θέμα καθώς ανεβάζουν τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα σε 10 (μαζί με τους 8 που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του πραξικοπήματος).Πηγή: Εθνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ