Κόσμος

Αυτός είναι ο μακελάρης του Μονάχου

Ο 18χρονος Γερμανοϊρανός που σκόρπισε τον θάνατο στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, ονομάζεται Άλι Ντέιβιντ Σομπόλι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο και δεν έχει καμία σχέση με τον ISIS.
Ο Άλι, που αφού σκότωσε 9 άτομα αυτοκτόνησε ήταν γιος ταξιτζή. Είχε τόσο τη γερμανική όσο και την ιρανική υπηκοότητα, ενώ ζούσε στο Μόναχο για περισσότερα από 2 χρόνια. Το διαμέρισμά του ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς που εξετάζουν τα όσα βρήκαν σε αυτό.

Ο νεαρός είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία πιθανότατα του είχαν χορηγηθεί φάρμακα. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, έπασχε από κατάθλιψη. Εκτός από το Glock με το οποίο διέπραξε τους 9 φόνους, είχε πάνω του σχεδόν 300 σφαίρες, καθώς φαίνεται πως ήθελε να προκαλέσει ακόμα περισσότερους θανάτους. Μέσα στην τσάντα του βρέθηκε το βιβλίο “Γιατί τα παιδιά σκοτώνουν”, το οποίο ασχολείται με τους ένοπλους μαθητές -κυρίως στις ΗΠΑ- που επιτέθηκαν στα σχολεία τους.

Φαίνεται πως είχε κάποιου είδους εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μακελειό που προκάλεσε ήρθε 5 χρόνια μετά από εκείνο του Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ