Κόσμος

Σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης η Πολωνία: "Ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας"

Τρία ρωσικά ελικόπτερα μπήκαν στον πολωνικό εναέριο χώρο την περασμένη εβδομάδα, πετώντας κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων με την Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα πολωνικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τα ελικόπτερα πετούσαν χαμηλά σε σχηματισμό έχοντας εισχωρήσει αρκετά χιλιόμετρα βαθιά στην πολωνική επικράτεια.

Η πτήση των ελικοπτέρων ήταν σύντομη, ενώ γρήγορα έφτασαν στο σημείο Πολωνοί συνοριοφύλακες.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος Πολωνίας ρίχνει συνέχεια "λάδι" στη φωτιά λέγοντας πως το ΝΑΤΟ πρέπει να «δείξει χαρακτήρα» στις συνομιλίες με την Ρωσία

O πολωνός Πρόεδρος ‘Αντρζεϊ Ντούντα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Σόφια, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να «δείξει χαρακτήρα» στις συνομιλίες με την Ρωσία, ενώ τόνισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο Ντούντα δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να απομονωθεί. Ωστόσο υπενθύμισε της εκκλήσεις της Πολωνίας προς το ΝΑΤΟ για ενίσχυση της παρουσίας του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα και με το άρθρο μας «Πολεμικές δηλώσεις» από την Πολωνία: «Η Ρωσία συνιστά υπαρξιακή απειλή – Χρειάζεται αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου» η Πολωνία σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ρωσία θέλοντας να δείξει την ύπαρξη ενός ρωσικού κινδύνου ώστε το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Άλλωστε η ίδια η Πολωνία "καρφώθηκε" όταν ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας είπε πως χρειάζεται αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου.

Και παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου να μην έγινε... η Πολωνία θα επιμείνει στην ίδια τακτική...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ