Κόσμος

Η ISIS απελευθέρωσε τους εργάτες εκτός από κάποιους δρούζους που εκτέλεσε και 20 πολιτοφύλακες που κρατάει ομήρους

To Ισλαμικό Κράτος δέχθηκε την Παρασκευή ν΄απελευθερώσει την πλειοψηφία των εργατών του εργοστασίου τσιμέντου που απήχθησαν τη Δευτέρα στα ΒΑ της Δαμασκού ανακοίνωσε το φιλοδυτικό (OSDH) που είχε διακινήσει πρώτο την είδηση περί σφαγιασμού τους σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με πολλές πηγές αλλά και αυτήν την ΜΚΟ η πλειοψηφία των εργαζομένων του κινέζικου εργοστασίου Al-Badia στο Dmeir απελευθερώθηκε χάρη στη συμφωνία που έκλεισαν οι τζιχαντιστές και υπέυθυνοι αυτής της τοποθεσίας που είναι στα 50 χλμ από τη συριακή πρωτεύουσα.Η ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο δεν έδωσε ακριβή αριθμό των απελευθερωθέντων.

« Είμαι καλά.Η Daech.Η Daesh μ΄άφησε να φύγω σήμερα.Ανακρίθηκα στο αεροδρόμιο του Dmeir κι επέστρεψα σπίτι μου « , ανέφερε στο AFP ένας από τους εργάτες που απήχθησαν τη Δευτάρα από το εργοστάσιο που βρίσκεται πλησίον του στρατιωτικού αεροδρομίου του οποίου ο στρατός έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο. Το μέσο Amaκ που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι η οργάνωση απελευθέρωσε περί τους 300 αλλά αρνήθηκε ν΄απελευθερώσει 20 ακόμη με την κατηγορία ότι ανήκουν σε φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή.

Το κείμενο διευκρινίζει ότι 4 εργάτες εκτελέτσηκαν γιατί ήταν δρούζοι ανήκουν σ΄ένα παρακλάδι του σιίτικου ισλάμ που μισεί η ISIS.. « Άκουσα ότι η Daech εκτέλεσε δρούζους.Ένας γονιός μου είναι δρούζος και φοβάμαι ότι είναι μεταξύ αυτών. (…) Φοβόμαστε πολύ ότι θα δεχθούμε άσχημα νέα « , εμπιστεύθηκε ένας κάτοικος της Δαμασκού.

Το Dmeir διαιρέθηκε σε τομείς υπό τον έλεγχο τόσο της ISIS όσο και άλλων ισλαμιστών αλλά και του στρατού.Την Παρασκευή αεροσκάφη βομβάρδισαν τα περίχωρα του στρατιωτικού αεροδρομίου  του Dmeir όπου βίαιες μάχες διεξήχθησαν μετά την επίθεση της Δευτέρας του Ισλαμικού Κράτους.figaro 9.3.16

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ