Κόσμος

Ρωσικό ΓΕΣ: H Ρωσία θα χτυπήσει από αύριο τις οργανώσεις της « αντιπολίτευσης » που καταπατούν την εκεχειρία….

Ξεκινώντας από αύριο 22 Μάρτη η Ρωσία θα είναι έτοιμη ν΄ανατρέξει στη δύναμη ισχύος έναντι των ένοπλων ομάδων που καταπατούν συστηματικά την εκεχειρία δήλωσε την Δευτέρα ο επικεφαλής της επιχειρησιακής διοίκησης του ρωσικού ΓΕΣ του ρωσικού στρατεύματος ο Sergueï Roudskoï.

Αυτά τα μέτρα θα ληφθούν αν οι ΗΠΑ δεν απαντήσουν στις ρωσικές προτάσεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ από τις 25 Φεβρουαρίου.

« Υπογραμμίζω η στρατιωτική δεν θα εχρησιμοποιείτο παρά αφότου η Μόσχα δέχθηκε αδύναμες αποδείξεις των συστηματικών καταπατήσεων από τις ένοπλες ομάδες  των εγκεκριμένων διαδικασιών στο πλίσιο της ρωσοαμερικανιής συμφωνίας για εκεχειρία ημερομηνίας 22 Φεβρουαρίου 2016 », διευκρίνισε ο Roudskoï, υπογραμμίζοντας ότι « η δύναμη δεν θα εφαρμοστεί ενάντια στις οργανώσεις που σέβονται την ανακωχή ούτε στους πολίτες ούτε και στα αγαθά των πολιτών « .

Στις 14 Μάρτη η Ρωσία ειδοποιήθηκε για παραβιάσεις της εκεχειρίας στην επαρχία της Χάμα  από τις ομάδες της αντιπολίτευσης εγγεγραμμένες στη λίστα αυτών που τηρούν την εκεχειρία.sputnik 21.3.16

dimpenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ