Φυλακή
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ποινή 18 μηνών σε 23χρονο για άγριο ξυλοδαρμό

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια την πρώην σύντροφό του τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης. Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός φυλακής.

Το περιστατικό, το οποίο εξελίχθηκε σε δημόσιο χώρο, προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης όσο και στους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς η βιαιότητα των πράξεων που περιέγραψε η 28χρονη παθούσα ήταν ιδιαίτερα έντονη. Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την άρπαξε, τη χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές, ακόμη και στα γεννητικά της όργανα, και την έφτυσε, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει.

Πώς ξεκίνησε το περιστατικό

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η 28χρονη στο δικαστήριο, είχε χωρίσει πρόσφατα με τον 23χρονο. Το βράδυ του περιστατικού οι δυο τους βρέθηκαν με ξεχωριστές παρέες στο ίδιο νυχτερινό κέντρο. Εκεί, όπως ανέφερε, δημιουργήθηκε σκηνή ζηλοτυπίας εκ μέρους του κατηγορουμένου και γι’ αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει από το μαγαζί.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 06:00 το πρωί, συναντήθηκαν ξανά στον δρόμο. «Φαινόταν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Με πλησίασε και ζητούσε να μιλήσουμε. Λίγο μετά με έπιασε από τον λαιμό και με πέταξε πάνω σε καρέκλες έξω από κατάστημα», κατέθεσε η γυναίκα.

Η επίθεση, όμως, δεν σταμάτησε εκεί.

“Με χτυπούσε, με έβριζε, με έφτυνε” – Η μαρτυρία της παθούσας

Η 28χρονη περιέγραψε ότι κατάφερε προσωρινά να απομακρυνθεί, όμως ο 23χρονος την εντόπισε ξανά στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου βρισκόταν με φίλη της και τον σύντροφο της φίλης της.

«Ήρθε και ξεκίνησε να με βρίζει αισχρά, με έλεγε ιερόδουλη κι άλλα. Μετά ξεκίνησε να με χτυπάει στο πρόσωπο με κλωτσιές, ενώ με έφτυνε», κατέθεσε. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, στα πόδια και στα γεννητικά της όργανα, με αποτέλεσμα να υποστεί μώλωπες που παραμένουν μέχρι σήμερα.

«Στο δεύτερο χτύπημα έπεσα κάτω. Αν δεν ερχόταν κόσμος από τα καταστήματα για να βοηθήσει, δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ σήμερα», σημείωσε συγκλονισμένη.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίας από τον νεαρό, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους είχε δεχτεί ξυλοδαρμό και άλλες φορές, χωρίς να τον καταγγείλει.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Στην απολογία του, ο 23χρονος περιέγραψε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τα γεγονότα. Υποστήριξε ότι η παθούσα ήταν εκείνη που ξεκίνησε τη βία μέσα στο club, όταν –όπως είπε– τον είδε να συνομιλεί με άλλη κοπέλα και του επιτέθηκε με μπουνιά στο πρόσωπο, ρίχνοντάς του επάνω του και μια μπίρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τη συνάντησε ξανά στο κέντρο της πόλης, το περιστατικό εξελίχθηκε «με παρέμβαση φιλικών της προσώπων» και ισχυρίστηκε ότι εκείνη τον έβριζε και τον έσπρωχνε. «Την έσπρωξα στη μούρη και τη γρατσούνισα με τα νύχια μου στο πρόσωπο. Την έφτυσα και έφυγα», δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι μετά το περιστατικό δέχτηκε χτύπημα από φιλικά πρόσωπα της παθούσας, με αποτέλεσμα –όπως ισχυρίζεται– να χάσει ένα δόντι.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 23χρονο για:

  • ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη,

  • προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας,

και επέβαλε συνολική ποινή 18 μηνών φυλάκισης, χωρίς μετατροπή της ποινής, αλλά με ανασταλτική έφεση, που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής/συντροφικής βίας έχει προκαλέσει μεγάλη κοινωνική αντίδραση, την ώρα που καταγράφονται συνεχώς νέα περιστατικά βιαιοπραγιών σε συντροφικές σχέσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ