Κλειστοι δρομοι Πολυτεχνειο Θεσσαλονικη
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένο το κέντρο λόγω πορείας για το Πολυτεχνείο

Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 52η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, καθώς και τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.

Στις 18:00 έχει προγραμματιστεί η κεντρική συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το κέντρο. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει ότι, από τις 16:00 και σταδιακά, το κέντρο θα αποκλειστεί, ενώ η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται σε βασικούς οδικούς άξονες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αναμένονται διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας στις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρόλου Ντηλ, Βασιλέως Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή και σε όσους επιπλέον δρόμους απαιτηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη των συγκεντρώσεων.

Παράλληλα, από τις 06:00 το πρωί έως τη λήξη των εκδηλώσεων, έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε κεντρικές οδούς της πόλης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τμήματα της Εγνατίας, της Γ΄ Σεπτεμβρίου, της Καρόλου Ντηλ, της Βασιλέως Ηρακλείου, της Κ. Καραμανλή, της Ελευθερίου Βενιζέλου, της Ολυμπιάδος, της Ι. Δραγούμη και της Γ. Βιζυηνού.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι τροχονόμοι θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου ώστε να διευκολύνουν την κυκλοφορία και να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών. Παράλληλα, ζητά τη συνεργασία των πολιτών για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των πορειών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σταδιακά, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ