Κοινωνία

Στον εισαγγελέα έφτασε το θέμα με τα λύματα στην Πάτμο (βίντεο)

Τη στιγμή που ο βιολογικός καθαρισμός στον Χόχλακα δεν λειτουργεί με τα λύματα να βγαίνουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα από το 2022 και πολλές βρύσες στο νησί βγάζουν... καφέ νερό με έντονη οσμή, ο δήμαρχος αρκείται στη διαβεβαίωση (διανθισμένη με απειλές) ότι το δίκτυο της αποχέτευσης δεν συνδέεται με το δίκτυο της ύδρευσης, παραβλέποντας ότι όπως έχει καταγγελθεί, σε πολλές περιπτώσεις λόγω της μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, βυτιοφόρα απορρίπτουν ανεξέλεγκτα βοθρολύματα χωρίς κανείς να γνωρίζει που καταλήγουν αυτά.  

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ - που διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία για τα ζητήματα αυτά - ευαισθητοποιήθηκε από τα σχετικά δημοσιεύματα, όπως του protothema.gr - και στέλνει ειδική  αποστολή στο νησί με στόχο την άμεση επαναλειτουργία της μονάδας  βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων. 

Αύριο φτάνουν στο νησί 5 οχήματα, καθώς και ομάδα 8 καταρτισμένων και αρμόδιων υπαλλήλων, προκειμένου να συνδράμουν στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα οχήματα που συμμετέχουν στην αποστολή είναι 2 τριαξονικά βυτιοφόρα, καθώς και van με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, που μπορεί να μπαίνει και σε κλειστούς υπόγειους χώρους, αλλά και φορτηγό με γερανό και σωλήνες αναρρόφησης, όπως και φορτηγό 4x4 με trailer και αντλίες απορρόφησης λυμάτων.

Οι 8 εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ που κατεβαίνουν στο νησί, μαζί με τα οχήματα, αλλά και όλο τον απαραίτητο και εξειδικευμένο εξοπλισμό, είναι πολύ έμπειροι και απολύτως καταρτισμένοι, προκειμένου να βοηθήσουν τους εργαζόμενους του Δήμου Πάτμου, για τους οποίους φαίνεται να είναι πρωτόγνωρο το ζήτημα.

Ωστόσο, παραμένει απορίας άξιο πώς ο δήμαρχος δεν είχε σπεύσει να ζητήσει εδώ και δύο χρόνια βοήθεια από εξειδικευμένους φορείς, όπως η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αν μη τι άλλο δεν θα αναδύονται δυσάρεστες οσμές σε ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ