Το δημογραφικό καίει την ελληνική οικονομία και υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη του ελληνισμού τα επόμενα 50-80 χρόνια, μειώνοντας την παρουσία γηγενών Ελλήνων σε αυτήν την χώρα.
Το ζήτημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αλλά καμία λύση δεν έχει δοθεί, ειδικά μετά το 2010, και την επιβολή των δυσβάσταχτων μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, στην οποία έχει επέλθει μια δραματική αλλαγή σε νέα ζευγάρια.
Παλαιά έλεγαν ότι κάθε ζευγάρι κάνει ένα παιδί, τώρα επικρατεί δυστυχώς σιγά-σιγά, η παρουσία ζευγαριών που απλώς συζούν, χωρίς καμία προοπτική τεκνοποιήσεως, κάτι που θα διαλύσει τον ελληνισμό και θα θέσει την χώρα σε κίνδυνο μέχρι το 2100.
Καμία σοβαρή λύση δεν δίνεται από την πολιτεία διαχρονικά, με μέτρα στήριξης της τεκνοποιήσεως, ούτε και από τους υπόλοιπους φορείς, ακόμα και από την εκκλησία της Ελλάδος.
Αντί να δοθούν κίνητρα στους Έλληνες πολίτες να κάνουν παιδιά και κίνητρα στα παιδιά μελλοντικά να μη μεταναστεύουν, πάμε στην εύκολη λύση, με αντικατάσταση πληθυσμού από λαθρομετανάστες.
Πρόκειται για μια πολιτική παρόμοια με αυτή που μας οδήγησε στην πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και την ίδιας της Κωνσταντινούπολης, πάλι λόγω δυσβάστακτων φόρων, (μάλλον τυχαίο ήταν).
Η αθρόα είσοδο χιλιάδων παράνομων μεταναστών, και προσφύγων ( τώρα και από την Γερμανία), αλλοιώνει τον εθνικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, και καθιστά επίφοβη την πλειοψηφία των γηγενών πολιτών στην χώρα μας μετά από 50-80 χρόνια.
Το δημογραφικό συνδέεται άμεσα με το οικονομικό, στρατιωτικό, και ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος, και κάθε μεταβολή του αλλάζει τα πράγματα προς το χειρότερο.
Λύσεις του τύπου παρατηρητηρίων δεν αποτελούν λύση. Σήμερα έγινε γνωστό ότι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ίδρυση ενός Εθνικού Παρατηρητηρίου για το Δημογραφικό. Σκοπός του παρατηρητηρίου είναι να συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό – από γεννήσεις και θανάτους μέχρι μετακινήσεις, δομές για παιδιά, στατιστικά απασχόλησης και εκπαίδευσης – ώστε να εντοπίζει πού υπάρχει πρόβλημα και να προτείνει λύσεις.
Το πρώτο πιλοτικό βήμα για αυτόν τον νέο θεσμό θα γίνει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μια περιοχή που χάνει συνεχώς πληθυσμό.
Η Τουρκία παίρνει μέτρα για το δημογραφικό εν μέσω οικονομικής κρίσης
Ακόμα και στην γειτονική Τουρκία, λαμβάνονται μέτρα για το δημογραφικό παρόλο που η πληθυσμός της πλησιάζει τα 100, εκατ κατοίκους.
“Διορισμός στο δημόσιο για οποία Τουρκάλα κάνει τρία παιδιά, παρόλο που οι γείτονες δεν έχουν πρόβλημα υπογεννητικότητας. Το δίνουν σαν κίνητρο για τεκνοποίηση ανταμείβοντας τη γυναίκα με μόνιμη εργασία. Μήπως να το σκεφτούν κι οι εδώ αρμόδιοι;", αναφέρει δημοσίευμα.
Η Τουρκία το 1922 ήταν 17 εκατ κατοίκους και η Ελλάδα είχε 7 εκατ κατοίκους.
Με μια πολιτική που προωθούσε τα πολλά παιδιά, η χώρα έφτασε σήμερα τα 100 εκατ κατοίκους, ενώ η χώρα μας έμεινε στα 10 εκατ.πολίτες.
Πρόκειται για το πραγματικό ζήτημα που απειλεί τον ελληνισμό, μαζί με την εκ νέου μαζική μετανάστευση νέων στο εξωτερικό, για ανεύρεση καλά αμειβόμενης εργασίας και συνθηκών διαβίωσης.
Η μόνη λύση για την ελληνική κυβέρνηση είναι η άμεση αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ( ήδη γίνεται), για την οικονομική τροφοδοσία ενός υπερκομματικού σχεδίου για το δημογραφικό ζήτημα.
Σε διαφορετική περίπτωση σε 80 χρόνια ο ελληνισμός θα αποτελέσει ιστορικό παρελθόν, όπως έγινε με άλλους λαούς δια μέσω της ιστορίας.