Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φθιώτιδα: Σοβαρά εγκαύματα σε 4χρονη από θαλάσσια ανεμώνη- Το παιδί ούρλιαζε από τον πόνο, λέει η μητέρα της (Εικόνες)

Η 4χρονη υπέστη σοβαρά εγκαύματα καθώς ενώ έπαιζε στη θάλασσα ήρθε σε επαφή με θαλάσσια ανεμώνη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στη Φθιώτιδα.

Το κοριτσάκι όπως ανέφερε η μητέρα της στο lamiareport, «από τον πόνο ούρλιαζε και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί». Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη, λέει η μητέρα της 4χρονης που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αντισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», ανέφερε η μητέρα της 4χρονης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Εμμανουέλα Βουτσινά, θαλάσσια Βιολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ, επεσήμανε ότι «η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη η επαφή με την θαλάσσια ανεμώνη, γιατί εκκρίνεται οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα».

Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.

Όπως εξήγησε η Εμμανουέλα Βουτσινά, πρέπει αμέσως να απομακρυνθούν τα πλοκάμια από το σώμα μας, με κάτι σκληρό (πχ μια κάρτα) χωρίς να τα αγγίξουμε με γυμνά χέρια και στη συνέχεια πρέπει να ξεπλυθεί το σημείο με θαλασσινό και όχι με γλυκό νερό.

Να σημειωθεί ότι οι θαλάσσιες ανεμώνες δεν κολυμπούν στο νερό αλλά προσκολλώνται πάνω σε πέτρες και μπορεί να έρθει ένας λουόμενος σε επαφή όταν μπαίνει στη θάλασσα σε περιοχές που έχουν πέτρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...