Κοινωνία

Τουρισμός: Αυτά είναι τα πιο οικονομικά νησιά για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

  • Λευκάδα
  • Θάσος
  • Κάλυμνος

Η Ελλάδα, με τα 227 νησιά της και μερικά από τα πιο καθαρά νερά της Μεσογείου, πρόκειται να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής αυτό το καλοκαίρι, χάρη στην αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τους ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικούς προορισμούς χωρίς συμβιβασμούς στην ομορφιά, τρία εντυπωσιακά ελληνικά νησιά ξεχωρίζουν ως τα πιο οικονομικά αυτό το καλοκαίρι: Η Λευκάδα, η Θάσος και η Κάλυμνος, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Λευκάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωλιασμένη στο Ιόνιο Πέλαγος, η Λευκάδα προσφέρει μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα δημοφιλή αλλά ακριβότερα νησιά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου. Γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες με λευκή άμμο που θυμίζουν τις Μαλδίβες, η παραλία Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας είναι μια από τις καλύτερες. Αυτή η στενή αμμώδης έκταση, πλαισιωμένη από πανύψηλα βράχια και γαλαζοπράσινα νερά, ανταγωνίζεται σε ομορφιά τη διάσημη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Μια διαμονή μιας εβδομάδας στη Λευκάδα είναι απίστευτα φιλική προς τον προϋπολογισμό, καθώς κοστίζει περίπου 1.156 ευρώ ανά άτομο. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει τη διαμονή, τις μεταφορές και τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Θάσος

Η Θάσος, το βορειότερο ελληνικό νησί, είναι ένα κρυμμένο διαμάντι κοντά στην ηπειρωτική Μακεδονία. Με μια φιλόξενη κοινότητα 13.000 ντόπιων, η Θάσος φημίζεται για το μοναδικό κρασί της με άρωμα μήλου, το άφθονο μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε στους αρχαίους ελληνικούς ναούς και τα χωριά της, φωλιασμένα σε καταπράσινους λόφους.

Η απομόνωση της Θάσου είναι μέρος της γοητείας της. Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο από το λιμάνι της Καβάλας, ενώ το πλησιέστερο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο βρίσκεται 152 χιλιόμετρα μακριά. Αυτή η παράκαμψη διατηρεί το νησί σχετικά ανεξερεύνητο, καθιστώντας το ένα ήσυχο καταφύγιο. Μια ολόκληρη εβδομάδα στη Θάσο κοστίζει περίπου 1.066 ευρώ.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος, επίσημα το φθηνότερο τουριστικό νησί στην Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι ένας θησαυρός του Αιγαίου που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο. Παρά το χαμηλό προφίλ της στους τουρίστες, η Κάλυμνος είναι ένα από τα πιο εύπορα νησιά της Ελλάδας, χάρη στην ακμάζουσα βιομηχανία παραγωγής σφουγγαριών και το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Η οικονομική προσιτότητα του νησιού οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη του mainstream τουρισμού. Η Κάλυμνος είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο, συνήθως από τη γειτονική Κω. Το συνολικό κόστος για μια εβδομαδιαία διαμονή είναι μόλις 1.047 ευρώ. Αυτό καθιστά την Κάλυμνο έναν ασυναγώνιστο προορισμό για ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό που αναζητούν την αυθεντική ζωή στο ελληνικό νησί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...