Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Έφυγε από τη ζωή η Νίκη Λεμπέση σε ηλικία 90 ετών- Ήταν μια από τις θρυλικές «Αδελφές Τατά»

Η Νίκη Λεμπέση, μία από τις τέσσερις θρυλικές  «Αδελφές Τατά», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση του στα social media.

«Η παλιότερη γενιά μας αποχαιρετά σιγά σιγά... Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης "Οδού ονείρων" του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της ... Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες , τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιους άνω των 85 ετων.

Πρώτη σύζυγος του άξιου και αλησμόνητου θεατρικού παραγωγού Γιώργου Λεμπέση και νονά της Σμαράγδας Καρυδη.Αργότερα ως Νίκη Αγγελοπούλου ίδρυσε εκπαιδευτήρια .Για την ιστορία οι αδελφές Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτουση, η Σουλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού..Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Καλαμάτα. Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε». έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Νίκη Λεμπέση γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα «Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου» και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ