Κοινωνία

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι τελευταίες στιγμές της Μαλένας

Τις τελευταίες στιγμές της μικρής Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περιέγραψε η παιδίατρος του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Μαρία Νικήτα, καταθέτοντας στη δίκη για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Η μάρτυρας διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι καθυστέρησαν να πάνε στο παιδί.

Η γιατρός επανέλαβε, όπως και άλλοι μάρτυρες σε προηγούμενες συνεδριάσεις, τη θέση για την καλή κλινική εικόνα του παιδιού, που διαγνώστηκε με λευχαιμία, τονίζοντας “ήταν ένα παιδί που δεν προβλημάτιζε, ήταν άριστο κλινικά”.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, ήταν τελείως αναπάντεχη η τροπή των γεγονότων. Όπως εξήγησε, ακόμα και η ίδια σοκαρίστηκε από το “αιφνίδιο” -όπως είπε- θάνατο, όταν παρά τις προσπάθειες η Μαλένα δεν επανήλθε στη ζωή.

Περιγράφοντας στο δικαστήριο όσα έλαβαν χώρα την ημέρα εκείνη, εξήγησε πως το παιδί έπαιζε στον παιδότοπο, ήταν μια χαρά και δεν είχε κάτι να προβληματίσει τους θεράποντες ιατρούς.

“Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Τα μεσημέρια υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία στον όροφο…”, είπε εξηγώντας ότι η κατηγορούμενη κατευθύνθηκε προς το μέρος τους: “Εγώ βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Όταν την είδα είπα κάτι έχει γίνει. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη λέει «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία». Ήταν αναστατωμένη… Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο”.

Πρόεδρος: Αν έτρεχε πριν στρίψει στο διάδρομο θα την ακούγατε;

Μάρτυρας: Υποθέτω πως ναι.

Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιον να φωνάζει;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος:  Η μητέρα μίλησε σιγανά ή δυνατά;

Μάρτυρας: Ήταν αναστατωμένη … δεν άκουσα βήματα την είδα.

Προεδρος: Αν φώναζε θα την ακούγατε;

Μάρτυρας: Ναι έχει τύχει να είμαι μέσα στο γραφείο και να ακούσω τον γονιό να ουρλιάζει… όμως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.

Η κατάθεση της γιατρού ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία υποστηρίζει ότι αναζητούσε για 10 λεπτά γιατρό μετά την κατάρρευση της Μαλένας.

Κατά την είσοδό της στο δωμάτιο, η μάρτυρας είδε τη Μαλένα “σε πλαγιά θέση στο κρεβάτι με το πρόσωπο προς το παράθυρο” και όταν το γύρισαν ήταν ωχρό και χωρίς αναπνοή. “Άκουσα ότι δεν έχει παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. Ήταν χαλαρό, λυμένο… η νοσηλεύτρια έπαιρνε την πίεση, έβαλε οξυγόνο. Συνειδητοποιώ ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό. Ήρθε και τρίτη νοσηλεύτρια. Από το κινητό πήρα την μονάδα στις 17.15 και τους είπα: ‘έχω παιδί που έχει πεθάνει ελάτε γρήγορα'”, περιέγραψε στους δικαστές η γιατρός τονίζοντας: “Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι το παιδί ήταν νεκρό. Δεν το πίστευα“.

Όταν στη συνέχεια της ζητήθηκε να περιγράψει τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου ένας λόγο για μια “πανικοβλημένη μαμά” με άγχος και αγωνία. Και αργότερα όταν πλέον ανακοίνωσε στους δυο γονείς ότι το παιδί είχε φύγει, μίλησε για “σοκαρισμένος ανθρώπους”, για ανθρώπους που “χάνουν το παιδί τους χωρίς να το περιμένουν”

Πρόεδρος: Οι γονείς σας ρώτησαν τι έγινε, γιατί έφυγε το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι εμένα, όταν μάζεψαν τα πράγματα ήρθαν μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, πολύ σωστοί απέναντι μας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ