Κοινωνία

Κάλυμνος: Είχαν "στολίσει" σπίτια με αρχαιότητες- Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ατελείωτα φαίνεται πως είναι τα περιστατικά εντοπισμού αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί παράνομα από αρχαία ναυάγια πλοίων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου και οι κάτοικοι του νησιού τα χρησιμοποιούν για τη διακόσμηση των σπιτιών τους αντί να τα παραδώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ύστερα από πληροφορίες που τους δόθηκαν, οι αστυνομικοί του τμήματος Καλυμνίων έκαναν το πρωί της Παρασκευής αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια δυο Ελλήνων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, στο πλαίσιο των οποίων διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αρχαίους αμφορείς ενάλιας προέλευσης.


Οι αμφορείς κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν, να εξακριβωθεί η προέλευσή τους και να αξιολογηθούν, ενώ οι ένοικοι των δυο σπιτιών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...