Κοινωνία

Ρέντης: Έχουν γίνει πάνω από 50 συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη -Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Από σήμερα ξημερώματα Δευτέρας, εξελίσσεται  μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους με σκοπό τη σύλληψη ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 57 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται 165 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα καθώς και ένας 26χρονος μάνατζερ ενός Έλληνα τράπερ.

Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει πραγματοποιηθεί και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια.

Αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:


«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7η/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Ο Γιώργος Λυγγερίδης είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Μετά από 20 ημέρες, όπου έδινε μάχη, κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ