Κοινωνία

Η «μυστική» παραλία της Αττικής με τα καταγάλανα νερά

Για όσους από εσάς θέλουν να εκμεταλλευτούν τις πρώτες ζέστες, αλλά δεν μπορούν ακόμα να ταξιδέψουν μακριά, υπάρχει μία κρυφή παραλία μία ανάσα από την Αθήνα, που θα σας προσφέρει ένα «ησυχαστήριο» από τις πολυάσχολες οργανωμένες πλαζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για τον μικρό, απόμερο κολπίσκο ΚΑΠΕ Σούνιο, που βρίσκεται στα Λέγρενα Αττικής και θα το βρείτε με το που περάσετε από το χωριό Χάρακας. Ένας χωματόδρομος οδηγεί από την άσφαλτο σε μία κατάβαση περίπου 100 σκαλιών, που προσφέρουν εξαιρετική θέα.

Κατάφυτη με αρμυρίκια και σχοίνους, νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και ψιλή ξανθή άμμο και χαλίκι, το ΚΑΠΕ θα σε αποζημιώσει με τη νησιώτικη ομορφιά του, και την ανεπανάληπτη θέα με το μικρό νησάκι Πάτροκλος απέναντι, μετά από περίπου 45 λεπτά οδήγησης από την Αθήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσους ξέρουν εκείνα τα μέρη, αν θέλετε να απολαύσετε το ΚΑΠΕ Σούνιο σε όλο του το μεγαλείο, καλό είναι να βιαστείτε. Πλέον το έχουν ανακαλύψει πολλοί πρωτευουσιάνοι, και θα το έχετε για την «πάρτη» σας μόνο αν πάτε μέσα στην άνοιξη, πριν οι «ορδές» κατέβουν στην παραλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ