Κοινωνία

Δεν έγινε ο επίσημος εορτασμός του Κιλελέρ: Οι μικροεντάσεις στην εκδήλωση μνήμης και ο «αποκλεισμός» επισήμων (βίντεο)

Με  αγροτικό συλλαλητήριο και επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις προηγούμενες ημέρες οι αγρότες της Θεσσαλίας, ανέφεραν ότι σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο Κιλελέρ και ότι πρόθεσή τους ήταν να μην επιτρέψουν να μετατραπεί σε φιέστα από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές η επέτειος της εξέγερσης.

Το επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συμβουλεύοντας τους αγρότες να παραμείνουν ενωμένοι διότι μόνο έτσι θα βρουν δικαίωση, ενώ οι αγρότες σημείωσαν σε δηλώσεις τους πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν λύση στα προβλήματά τους και πως δεν θέλουν πια μόνο λόγια παρηγοριάς από την κυβέρνηση.

Βίντεο από το onlarissa.gr

Ο επίσημος εορτασμός ουσιαστικά αναβλήθηκε, μιας και μόνο ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος κατέθεσε στεφάνι, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα να δηλώνει «σέβομαι την απόφαση των αγροτών», ενώ δεν προσήλθε καν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Σταμενίτης.

Μπορεί να μην επιτράπηκε η προσέλευση σε πολιτικούς, εξαίρεση φαίνεται πως έγινε στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έδωσε το παρών το σημερινό συλλαλητήριο.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ